Skandinaviskt växthusmöte i Skåne.

Fem personer framfor ett grönt växthus. Sweden Green House

När vi har skandinaviskt växthusmöte i grenen växthus blir samtalen gröna, goda, seriösa och färgstarka. Här är några ögonblicksbilder från vårt möte i skånska Åhus.

Jag är precis hemkommen från Åhus i Skåne där vår Eva och hennes man Anders har sitt sommarparadis. Hela teamet på Sweden Green House var hade på olika sätt tagit sig till mötesplatsen. Även våra representanter från de skandinaviska grannländerna hade tagit sig till Skåne för att träffa oss och prata växthus.

Två kvinnor och två män sitter runt ett bord och en man står bredvid.

I Norge är det Arild Sandgren som representerar Sweden Green House. Han är frilansjournalist, redaktör på trädgårdstidningen Hagen for Alle och en sann odlingsvän. Vi har också byggt ett växthus i trädgården hos Arild vilket för honom varit ett bra sätt att lära känna både oss och våra växthus.

Två män och två kvinnor framför ett grönt växthus.

Heidi Ravnholt är arkitekt baserad i Köpenhamn. Hon är också delägare i ett litet snickeri i Danmark och har en särskild kärlek för trä. Eftersom hon också älskar att odla har hon fastnat för våra växthus. För några år sedan drev hon en butik med exklusiva produkter för trädgården och det var av den anledningen Heidi tog kontakt med oss. Idag finns inte längre butiken i hennes liv men det gör Sweden Green House.

Tre kvinnor och tre män framför ett växthus med sadeltak.
I två dagar har vi träffats och delat erfarenheter om träväxthus, glas, konstruktion, arkitektur, form, linoljefärg, livet med växthus och vilka frågeställningar man kan ställas inför när man ska bygga ett växthus. Det har varit lustfyllt, dynamiskt, kul, seriöst och skönt – lite som livet faktiskt. I tisdags kväll tog vi med kaffetermosen till stranden för att njuta av en spektakulär solnedgång, en vy som jag sent ska glömma.
Solnedgång i Åhus.

Tack, Eva, Magnus, Haytham, Heidi och Arild för två intensiva och fantastiskt intressanta dagar. Nu har vi en massa jobb att hugga tag i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.