Sweden Green House bygger vaxthus i Ulfsunda

Ulfsunda slott, radhusområde, växthus i trä, atriumhus, samarbete med arkitektbyrån SandellSandberg, Sweden Green House

Ulfsunda, radhus, Sweden Green House, växthus i trä, samarbete med arkitektbyrån Sandellsandberg

Sweden Green House har levererat träväxthus till ett projekt i Ulfsunda.

För en tid sedan fick vi uppdraget att, i samarbete med arkitektbyrån SandellSandberg, rita, tillverka och bygga växthus till ett radhusområde i Ulfsunsa.

Målet var att ta fram ett hållbart växthus som skulle fungera i den unika parkmiljön som området kring Ulfsunda slott erbjuder.

Resultatet har blivit 19 radhus med utbyggt atrium där de boende nu har möjlighet att odla och umgås i en grön stadsnära miljö året runt om man önskar.

Växthusen är tillverkade i FCS-certifierad furu som behandlats med organowood, en behandling som ger virket ett effektivt träskydd samtidigt som det ur miljösyntpunkt är ett bra och hållbart alternativ till en stålkonstruktion till exempel.

Radhusen är också ett fint exempel på att ett växthus kan bli lite vad man vill rent stilmässigt. Om man önskar ett mer modernt uttryck så finns det möjlighet att skapa ett sådant.

Formen är naturligtvis viktig men oftast kan det räcka med att välja rätt färg på odlingshuset. Egentligen är det som den något slitna uttrycket säger – bara fantasin som sätter gränser.

Läs mer om våra arkitektritade växthus här.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *