Uppdaterat recept från växthusmiddagen.

Päronkaka och en bit av den på tårtspade.

En av våra läsare har provat receptet på den ljuvliga päronkakan som vi blev bjudna på härom kvällen. Hon tyckte att pajskalet blev något ”rinnigt” och undrade om receptet verkligen stämde. Här kommer svaret.

Hallå i stugan. Är det någon mer än jag som bakat den goda päronkakan som serverades som dessert under växthusmiddagen för en tid sedan. Jag vet att vi är några av er som testat receptet och som likt mig tyckt att degen flöt ut något i ugnen. Jag konsulterade Sanna Fyring Liedgren som bjudit på både kaka och recept. Hon säger att hon alltid gjort kakan med mycket smör men om man önskar ett kakbotten som är något mer fast så kan man råga mjölet i decilitermåttet och dra ner på mängden smör till cirka 150 g. Därför har jag nu uppdaterat receptet.

Himmelskt god är päronkakan nu med uppdaterat recept.

Kakan då undrar du kanske nu? Jo, det är en av de godaste jag smakat. Det är citron och päron i perfekt kombination för smaklökarna. Men det jag uppskattar mest är att den inte är så söt. Har ni inte bakat den ännu så kanske det är dags att prova det uppdaterade receptet nu.

Trevlig onsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.