Pulpetväxthus – mot en vägg eller fristående.

Ett växthus med pulpettak
Planerar du att bygga ett växthus med pulpettak, eller är du bara allmänt intresserad av att veta hur ett växthus med endast ett takfall ser ut och hur det kan utformas? I det här inlägget har vi samlat ihop en mängd växthus med pulpettak som du kan inspireras av.

Ett växthus med pulpettak är ett odlingshus eller orangeri med endast ett takfall. Eftersom det inte har en lika dominant taknock som ett växthus med sadeltak, ger det ett mer avskalat och modernt intryck.

Många kunder som väljer att bygga ett pulpetväxthus reser det mot mot en bostadens vägg. På så vis får man direktkontakt med växthuset vilket är en fördel både för den som odlar mycket och den som använder sitt växthus mer för kontemplation och umgänge.
Men vi har även byggt flera fristående växthus med pulpettak. De ger ett speciellt och nästan lite kaxigt intryck i trädgårdsrummet. Ett tips är att besöka Millesgården där vi just har byggt upp ett fristående växthus med pulpettak.
Jag har satt ihop en liten kavalkad med växthus som vi tidigare byggt, de flesta i standardstorlek. Kanske hittar du något som skulle kunna passa i din trädgård?

Terrasserad sockel.

Ett växthus med pulpettak mot vägg.
Det här växthuset är byggt mot en vägg. Men eftersom huset ligger i en slänt så har växthusgrunden byggts i nivåer.

Vitt mot rött

Ett växthus med ett takfall mot rött hus.
Ett pulpetväxthus skulle man kunna kalla det 3 meter breda växthuset med pulpettak, som likt det ovan, är monterat mot en vägg. Det är vackert placerat omgiven av lummig grönska vid husgaveln och har en enkel dörr med spröjs på kortsidan.

Växthus med mur

Ett pulpetväxthus mot vägg med mur
Det här växthuset är kul att visa eftersom ägaren valt att bygga det med en mur som insynsskydd. Lägg märke till fönsterraden som ger fint ljusinsläpp.

Växthus i storlek S.

Växthus i radhuslänga och fristående växthus med pulpettak.

Ett växthus på liten yta kan man göra mycket med. Här är två exempel. Det första är ett växthus som vi fick uppdraget att bygga på en radhuslänga strax utanför Stockholm. Den bakre glasväggen är också terrassvägg som på det viset bidrar med ljus till uteplatsen på övervåningen. Det andra växthuset är ett exempel på hur ett växthus med pulpettak ser ut när de placeras fristående i trädgården. Just det här är bara 1,7 meter brett, men det finns ändå plats för upphöjda jordbäddar att odla i.

Ett förlängt växthus med pulpettak.

ett svartmålat växthus med pulpettak.

Om du önskar bygga en växthus mot din husvägg men inte har ett tillräckligt stort hus, så kan du helt enkelt låta det sticka ut en bit utanför huskroppen. Här finns det mer bilder från det här växthuset.

Ett växthus med två ingångar.

ett växthus mot vägg med två ingångar
Det här växthuset är nästan 4 meter brett har två ingångar. De två dörrarna gör det enklare att vädra i växthuset. Genom dubbeldörren kan man köra in med en skottkärra. Samtidigt tar man sig in i det från två håll, vilket kan vara praktiskt i vissa situationer, om man har mycket saker i växthuset till exempel.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *