Kulör kontra vitt, tre nyanser ytterligare.

Ett brunt växthus med sadeltak.
Om du är i växthusbyggartagen men tvekar över vilken färgnyans du ska välja så är här 3 förlag. Det här inlägget är en uppföljare till det som vi publicerat tidigare.

Om du inte ska odla jättemycket i ditt växthus så kan det vara fint att välja en annan kulört än vitt. Du kan plocka upp något element som redan finns i trädgården och välja en färgnyans som matchar till. Om du till exempel har många väderbitna trädetaljer, så som plank och möbler i trädgården kan det bli vacker med ett grått växthus. Andra plockar upp nyanser som finns på bostadshuset. Det kan handla om grunden, fönsterfodren eller husknutarna. Det här inlägget är en uppföljning på ett som vi tidigare publicerat där vi presenterade tre växthus i andra kulörer.

Kom ihåg att du i princip kan välja vilken nyans du vill av alla som existerar. Men för den som tycker att de viktigaste av allt är hur stor tomatskörden blir så är vår rekommendation att välja en klassisk vit färg på växthuset. Hur vackert det är med färgnyanser så tar det bort lite av ljuset vilket kan vara värt att påpeka.

Grönt, brunt och grått.

Ett grönt växthus på granitgrund.
Det här växthuset har framför fått mycket uppmärksamhet för den spektakulära grunden det vilar på. Idag tänkte vi dock prata om den gröna färgnyanser som är en favorit. Vi kallar den för Löfstadgrönt eftersom det första växthuset vi målade i den här tonen var det 130 kvadratmeter stora växthuset som vi byggde åt Handelsträdgården Löfstad slott. Familjen som vi byggt det här växthuset för är relativt nyinflyttade. Bostadshuset är rött med gröna detaljer dock i en annan grön nyans. Men ommålning står på renoveringslistan och det är möjligt att den här gröna tonen kommer att finnas med någon gång i framtiden när målningsarbetet ska göras.
Brunt växthus omgivet av blommande päronträd.
Det här växthuset är 15 kvadratmeter och står i en trädgård på Lidingö. Det är målat i en brun nyans som matchar bostadshuset i brunt tegel. Just nu håller trädgården på att anläggas och det är Marika Delin med team som planterar med växter som anpassats till den omkringliggande naturen, bostadshus och växthus.
Rottingstolar i brunt växthus.
Här är en interiörbild från det bruna växthus. Även möbler och inredning har matchats fint till växthusets färg.
Trädgårdssoffa i teak framför grått växthus.
Växthuset som tillhör Oscar Liedgren och Sanna Fyring Liedgren (som gör alla goda recept på sidan "Min växthusdröm") är målad i en grå nyans som de plockat från det gula bostadshusets grund. Här ser man vad fint grått är tillsammans med olika naturmaterial.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *