Vårt visningsväxthus i Nacka.

Vitt växthus i sensommarträdgård.
Det är många som frågar om Evas växthus just nu. Här kommer en liten beskrivning av vårt visningsväxthus i Nacka där vi normalt håller till när vi bjuder in till Öppet växthus”.

Det här växthuset står i Eva Halfwordsons trädgård i Nacka och det används flitigt för odling av framför allt tomater och gurka, för familjesammankomster och middagar med vänner och till våra ”Öppna växthus”, då vi erbjuder de som vill känna och uppleva atmosfären i ett träväxthus, att kommer hit. Eva och Magnus brukar då finnas tillgängliga så att man kan ställa alla frågor som man samlat på sig. Det kan handla om placering, färg, storlek och andra tillval, bland annat.

I våras ställde vi in de flesta växthusmingel och det ser ut som det är en följetong som fortsätter under hösten. Men vi tar fortfarande emot besök i mindre grupp på en till några personer.

Vitt växthus i trä och glas.
Eva använder sitt växthus i princip året runt, till vardags såväl som till fest och i jobbet naturligtvis, som här i telefonkonversation med sin kollega Magnus eller med en kund.

För dig som inte har möjlighet att komma hit på besök just nu kan jag berätta att det här växthuset är byggt med sadeltak. Det är 30 kvadratmeter stort, målat i en vit färg samt försett med jordbäddar både på lång- och kortsidor. Det finns tillgång till rinnande vatten och el där inne, vilket är praktiskt på många sätt - när man ska ha middag och vill rosta bröd, när man vill ladda mobilen eller när man upptäcker att batteriet till skruvdragaren är tömt precis när man ska skruva upp en ny hylla, till exempel. Eva har automatisk bevattning till jordbäddarna men rinnande vatten behövs till vaser, när småplantsodlingarna ska vattnas eller för att skölja av jordiga händer.

Storleken gör det möjligt att både odla mycket och att arrangera middagar runt det generösa furubordet med sittbänkar som just nu står i växthuset. Den ena långsidan är fylld med praktiska förvarings/arbets-bänkar som används till allt från småplantsodling för omplantering av växter och som buffébord när det fest. Vill du besöka oss i växthuset kan du skicka ett mejl till info@swedengreenhouse.com så bokar vi ett möte.

Furubord och bänkar.
Just nu står det en oljad furumöbel i växthuset som använd som använd för måltider både tillvardag och fest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.