Växthusresa med tre stopp.

grunden av ett växthus och man med skägg som bär en regel till ett växthus.

Det här är en kort skildring av en annorlunda resa med ett växthus som huvudrollsinnehavare.

Ett växthus kan väl inte resa säger du kanske nu. Men det kan det säger jag då. Det är åtminstone vad vårt vita växthus Attefallsstorlek har gjort. Följ med på dess resa från mässdebuten på Nacka Strand till Millesgården och slutligen till Svante och Niclas trädgård i Stockhomsförorten Sköndal.

Vitt växthus och solgult parasoll.

Nacka Strand 15 maj 2019. Alltings början - mässan Byggnadsvård och Trädgård har precis öppnat och i den vackra lokalens mitt tronar vårt växthus. Det var första gången Nacka Strands-mässan organiserade den här mässan och vi tyckte att det var spännande att vara med i ett sammanhang som har mycket fokus på hantverk och gedigna material. Det blev en uppsatta mötesplats för likasinnade med härlig familjär stämning.

Vitt växthus på Millesgården.

Millesgården 23 juni 2019. Det är invigning för Millesgårdens stora sommarsatsning som ska spegla konstnären och författaren Lena Andersons värld av växter och blommor. Växthuset från Nacka Strand har monterats upp bredvid Europafontänen i skulpturparken och fick samtidigt namnet Maja eftersom  det var barnbokskaraktären med samma namn som odlade i växthus. I samband med att utställningen stänger monterar vi åter ner växthuset till plocka-pinn och kör det till Sköndal där Svante Öquist och Niclas Steeve otåligt väntar på att få det rest.

Man bär på regel och växthusgrund.

Villa Sundahl, Sköndal 29 oktober. I skrivande stund håller reglarna i hög (som skymtar i förgrunden i mitten) på att förvandlas till ett ståtligt vitt växthus på cirka 24 kvadratmeter. Det ser inte riktigt ut som tidigare, bland annat ser ni muren där det ska stå en braskamin så småningom. Ingången  är flyttad från kort- till långsida och en mur har byggts på den ena långsidan. Om ni kikar in mellan reglarna så anar ni också fönsterraden som kommer att monteras ovanpå muren. Det kommer nästan att bli som nytt. Men det känns ändå väldigt bra att det mesta av materialet återanvänds. De stundom rent halsbrytande övningarna som det här bygget medför kräver mycket kaffe med dopp. Fortsättning följer.

Foto: Helena Kaasik och Svante Öqvist.

Man bygger vitt växthus.
Få de bästa växthustipsen direkt till dig.
Om vårt växthusmingel förra söndagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.