Dagboksanteckningar från 2017

dagboksanteckningar från vaxthusaret 2017.
Växthusbyggen, öppet växthus och mässbesök, nu summerar vi år 2017 och vänder samtidigt blad i Dagboken. 
Ett nytt år är snart till ända och vi börjar närma oss slutet på år 2017. För Sweden Green House del innebär det att vi kan lägga ytterligare ett händelserikt år till handlingarna. Vi är ett litet företag som växer i stadig takt och vi märker att odling i växthus tilltalas av allt fler. Det är otroligt kul. Det här året har vi, förutom att bygga en rad växthus, hunnit med att odla och umgås i växthuset, besöka kunder, öppnat webbshop, besökt mässor och inrett växthus. Här har vi sammanställt några av 2017 års bästa växthusupplevelser ur vårt perspektiv.
I början av året landade ett växthus på 130 kvadratmeter strax intill Löfstad slott utanför Norrköping. Nu har Handelsträdgården Löfstad slott kommit igång med sin verksamhet i det växthus i trä som vi fick äran att bygga i den unika miljön. Vi har till och med fått en ny grön färg i vår färgskala med linoljefärg. Vi kallar den för Löfstadgrön eftersom Handelsträdgården är det första växthus som målats i den här färgen.
Vi har också byggt ett växthus i Victora Skoglunds trädgård i år. Victoria som driver handelsträdgården Zetas har tillsammans med sin sambo Johan verkligen utnyttjat sitt växthus. Redan första året kunde de skörda rikligt med tomater. Växthuset är målat i en ljusgrön färg som martchar deras bostadshus och det har redan varit med i ett reportage i tidningen Residence. Det finns just nu en film, både på vår Facebooksida och på vår hemsida där Victoria berättar om hur hon använder sitt växthus.
Vi hann också med att besöka några av vår kunder. I det här växthuset strax utanför Falun, kombinerar man odling med en galleriverksamhet. Det är verkligen inspirerade att se hur folk använder sina odlingshus och vilka verksamheter man kan använda dem till.
Familjen grön utnyttjar sitt växthus för butiksverksamhet. Men jämna mellanrum öppnar de upp sin trädgård då de säljer handplockade växter och detaljer till trädgården. Vi besökte deras julmarknad i december och blev väldigt inspirerade av hur växthuset används.
Förra året startade vi också en inredningstjänst vilket innebär att den som vill ha tips och råd om växthusinredning och hur man ska utforma området utanför växthuset, numera kan få det av oss. Men vi hjälper också till med dekoration av växthus. Strax innan jul var det en kund som behövde hjälp med juldekoration till en glöggmottagning i sitt växthus på Värmdö. Sweden Green House:s Helena Kassik fyllde bilen med växter och prylar och åkte dit. Resultatet kan man se i Dagboken.
Vi hann faktiskt även med att starta en webbshop år 2017. I Butiken kan du hitta utvalda produkter för växthus, hem och trädgård. Tanken är att sortimentet ska utvecklas efter han och målet är också att vi då och då ska ha en fysisk pop-up-butik i växthusmiljö naturligtvis.
I höstas bjöd vi även in till ett öppet hus. Eva och Magnus från Sweden Green House var på plats för att svara på frågor om allt i från bygglovsanmälning till odling. Det blev verkligen en trevlig dag som gav mersmak till att ordna fler träffar.
Men det viktigaste av allt är nog ändå att vi kunnat njuta av tystnaden och rymden som ett växthus i trä bidrar med. En stund framför den öppna spisen med en god bok en regnig sommarkväll eller en god middag i tillsammans med vänner och familj är för många en del av målet med att bygga ett växthus i trädgården. Det var också en av anledningarna till att Magnus och Eva startade det här företaget, de ville att andra också skulle få möjlighet att njuta av atmosfären i ett träväxthus. Vi hoppas att det blir många sådana stunder för ännu fler nästa år. Med detta önskar vi på Sweden Green House er alla ett riktigt gott slut på 2017. Gott nytt år 2018 önskar Magnus, Eva och Helena!

Bildtext

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.