Dags att planera för vårens tulpanblomning

Blomsterlöksplntering i växthuset i våras

Tulpaner och växthus hör ihop. Det tycker i alla fall vi som arbetar på Sweden Green House. Vi planterar tulpanlökar både i växthuset och utanför. Så här kan det se ut när det blommar i växthuset på våren.

tulpanblomningen i växthuset i våras.

Och så här såg det ut när det blommade i rabatterna framför växthuset i våras och våren innan. Här får du också tips om en annan vårblommande lökväxt som verkligen är värd att plantera, antingen som lök nu eller som planta till våren.

tulpanblomning utanför växthuset i våras och våren innan.

Det är inte särskilt svårt att plantera blomsterlök. Däremot kan det var bra att köpa lökarna i god tid så att man får spänstiga och fina kvalitetslökar med sig hem från butiken. Här tipsar Victoria Skoglund från Zetas om några odlingsvärda sorter som också är enkla att få att blomma igen.

Tulpanplantering i vÄxthuset i höstas.

Du planterar lökarna ungefär på samma sätt i de upphöjda jordbäddarna inne i växthuset som utomhus. De ska ner i jorden ungefär tre gånger lökens storlek. Gödsla och täck över tulpanlökarna med jord. Vattna igenom jordbädden och låt dem därefter stå torrt. Sedan är det bara att vänta på våren och blomningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.