Därför ska du börja med bygglovet.

ett pågående växthusbygge.

En växthusdröm blir verklighet först när du har bygglovet i din hand. Därefter kan du börja planera.

Jag vet hur det är med drömmar. Man får en idé och sedan byggs luftslotten helt av sig själv utan ansträngning. Plötsligt står man där med sitt projekt helt klart – i drömmen alltså. Men så kommer kallduschen i form av verkligheten, ekonomi och regler. Då faller det där slottet i bitar.

Eftersom Sweden Green house har som mål att du ska få exakt det växthus som du drömmer om så rekommenderar vi dig därför att ta allt från början. Om du har börjat drömma om att bygga växthus i in trädgård så är det bygglovet du ska sätta igång med först.

Vi rekommenderar alla våra kunder att börja med bygglovsansökan innan du börjar planera ditt växthus.

På det viset får du en mängd bra information om hur stort växthus du kan bygga.  När du vet storleken på ditt växthus kan du börja planera sockelhöjd, dörrar, jordbäddar och deras placering. På så vis sätter du de ack så viktiga proportionerna på plats.

På din kommuns hemsida finns det vanligtvis information på detaljnivå om vad som gäller för just dig och din tomt. Det är inte särskilt svårt att skicka in vare sig en bygganmälan eller en bygglovsansökan. Om du trots allt skulle tycka att det är komplicerat så kan vi hjälpa dig. Men börja gärna med att läsa igenom det vi skrivit om bygglov.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.