En orangeriväxt till mor

Ett ståtligt olivträd plantrad i en generös terrakottakruka.
Det börjar dra ihop sig till mors dag och för dig som ännu inte hittat den perfekta gåvan till mamma har vi presentidéen som också lämnar ett mer bestående avtryck. Om du skickar med odlingstips blir gåvan komplett.

Mors dag och idétorka när det gäller presenter. Ett tips är att ge ett vackert träd planterad i en kruka. På det sättet kommer du hem med en annorlunda present som lever och som din mamma dessutom har glädje av under en längre tid.

Olivträdet är ett av många orangeriväxter som är det är väldigt kul att odla. Ursprungligen växer den här växten i ett betydligt varmare klimat en vårt. Men det är ett oerhört vackert träd som ofta blir en uppskattad gåva. Det här trädet är planerat i en generös och frosttålig terrakottakruka som du hittar här

Ett fin gest är också att bifoga odlingsråd med den ståtliga presenten. Skriv för hand på ett vacker kort och fäst det på stammen.

Så här sköter du ett olivträd.

Krukor i lite större storlek hittar du i vår webbshop. Direktlänk till krukorna finns i texten ovan.
  • Plantera om den nyköpta plantan i en något större kruka.
  • Använd bra och väldränerad planteringsjord som du blandar med lite sand.
  • Vattna rejält och regelbundet under växtsäsongen, låt jordytan torka mellan vattningstillfällena.
  • Gödsla trädet sommartid.
  • Olivträdet tål en tillfällig köldknäpp på mellan 7- 10 minusgrader, men när den ihållande kylan träder in måste det placeras inomhus, ljust och svalt. Vattna trädet sparsamt och gödsla inte under den mörka årstiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.