Ett arkitektritat växthus byggt mot vägg.

Ett växthus med sadeltak sammanbyggt med ett modert trähus.
Ett växthus förlänger inte bara säsongen du kan även förlänga huset med ett inglasat odlingsrum. Här är ett exempel på ett som vi byggt i förlängning av ett bostadshus.

Det är många som vill ha direkt access till sitt växthus utan att behöva ta ett enda steg utanför dörren. Ofta är det då den växthusmodell som endast har ett takfall som våra kunder väljer, ett så kallat pulpetväxthus.

Men här är ett exempel på ett växthus med sadeltak som är byggt ihop med en trävilla. Växthuset ligger i Växjö och är dryga 17 kvadratmeter. Det har en takvinkel på cirka 21 grader och en sockelhöjden på 50 cm. Det är ett odlingshus som anpassats efter bostadshusets arkitektur. Det gråmålade växthuset vilar på en tegelgrund och kunden valde att installera en braskamin som värmekälla.

Vxthus med sadeltak byggt mot hus.
I Växjö finns det här arkitektritade växthuset med sadeltak byggt mot en vacker trävilla.

Förläng en annan byggande med ett växthus.

Om man inte vill bygga ihop växthuset med bostadshuset så fungerar det även fint att använda någon annan redan befintlig byggnad som utgångspunkt. Det kan vara ett garage, ett förråd eller en friggebod som används som gästbostad.

Har du en idé om att bygga ett växthus i din trädgård men du får inte riktigt till placeringen. Kanske vill du bygga det ihop med någon redan befintlig byggnad men du hittar ingen modell som riktigt passar. Då tycker jag att du ska kontakta oss och skicka ritningar på platsen där du tänkt att det ska placeras så hittar vi den bästa lösningen för just dig.

Foto: Sweden Green House.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *