Ett växthus värt en omväg.

Handelsträdgården Löfstad slott ligger strax söder om Norrköping

Förra våren byggde vi ett 130 kvadratmeter stort växthus strax söder om Norrköping. Nu har Handelsträdgården Löfstad Slott varit igång i ett år och i början av maj var vi inbjudna för att berätta om Sweden Green House och hur det kommer sig att vi ritar, tillverkar och bygger växthus i trä.

En regnig kväll i början av maj åkte vi till Norrköping för att hålla föredrag på Handelsträdgården Löfstad Slott för en samling nyfikna och passionerade trädgårdsentusiaster. Det är Sweden Green House som ritat och byggt det stora växthuset. Därför var det extra kul att få komma dit och berätta om vår verksamhet.
Fullt till sista stolen i växthuset på Handelsträdgården Löfstad Slott.
Handelsträdgården, som drivs av Catarinya och Henrik Ståhl har nu varit igång i nästan exakt ett år och det var härligt att se hur fint allting blivit och hur genomtänkt verksamheten är ut i minsta detalj. Det är en fantastisk kvalité på såväl växter, prylar och service. Det är bara att gratulera alla som bor i trakten till att ni nu har ytterligare ett utflyktsmål att ta er till. Det finns också ett café i anslutning till Handelsträdgården. Att 1600-talsslottet tronar i bakgrunden gör utflykten än mer spektakulär.
Bollviva är bara en av de växter man hittar i handelsträdgården på våren.
Det grönmålade växthuset är ett av de största som vi byggt och mäter 130 kvadratmeter. Det är grönmålat och byggt i vinkel, där den ena delen är högre och luftigare än det andra. När vi var där var alla växtborden välfyllda med växter för köksträdgård, rabatt och växthus.
Här hittar man växter för både balkong, terrass, växthus och trädgård.
Om ni är på resa söder ut i sommar ska ni passa på att stanna till, om än bara för att dricka en kopp kaffe. Handelsträdgården Löfstad Slott ligger cirka 1 mil söder om Norrköping. Det är avfart 117 på E4:an och trafikplatsen heter Löfstad. Det tar cirka 1 minut att åka dit från E4:an.
Ctarinya Ståhl driver tillsammans med sin man Henrik Ståhl Handelsträdgården Löfstad Slott.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 Comments on “Ett växthus värt en omväg.”

 1. Hejsan.

  Jag är intresserad av ett liknande växthus som ni byggde på handelsträdgården. Men jag är intresserad av i vilken prisklass ett sådant projekt kan landa på?

  Bästa hälsningar

  Anton Pohjolainen

  1. Hej och tack för visat intresse. Jag hörde av min kollega att ni haft kontakt på telefon. Hoppas att du fått den information du behöver. Hör annars av dig på info@swedengreenhouse.com.
   Bästa hälsningar
   /Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *