Ett växthusbygge i grönt och granit.

Växthusbygge på granitgrund.
Vi bygger ett grönmålat växthus som vilar på en granitgrund. Det ska bli en skyddad plats tänkt för familjesammankomster och middagar men odlingsmöjligheter blir det också.
Ett växthus med sadeltak under byggnation.
Ett av de växthus som vi bygger nu.

Löfstadgrönt

Ett av de växthus som vi bygger just ligger i samma område som vårt visningsväxthus ligger i. Det är dryga 24 kvadratmeter stort och är målat i en grågrön färg som vi kallar för Löfstagrönt eftersom de första växthuset som vi målade i den färgen är det stora växthuset vid Handelsträdgården Löfstad Slott strax utanför Norrköping. 
Interiör av växthus.
Växthuset vi byggt för Handelsträdgården Löfstad Slott.
Grunden är nog det som utmärker sig mest på det här växthuset. Den är klädd med granitsten föatt matcha bostadshuset. Vi har kommit ganska långt med bygget, det saknas takbjälke och glas.Det ska även monteras en braskamin där inne så småningom. 
Byggställning i trä framför växthus i trä.
Mycket umgänge och lite odling är målet med det här växthusbygget.

Växthuset är placerat i en sluttning och utanför ska det bli en uteplats. som ska kläs med kalksten, för övrigt samma sten som ska läggas inne i västhuset. Det finns även en yta nedanför växthuset. Det är inte helt bestämt hur den platsen ska utformas men troligtvis med upphöjda odlingsbäddar där det ska odlas grönsaker och sommarblommor.

Växthuset är framför allt tänkt att användas för socialt umgänge men det finns en upphöjd odlingsbädd på kortsidan där tomater, gurka och eventuellt en vinplanta ska växa. vi har fått lov att återkomma till den här platsen så vi lovar att hålla er uppdaterade om utvecklingen. 

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

8 reaktioner “Ett växthusbygge i grönt och granit.”

 1. Hej, kul med inspiration, kan man bara köpa takdelen av er om man bygger på gamla fönster tex? Mvh carina kungsör

  1. Hej, vilket kul projekt. Vi säljer endast hela växthus eftersom vi inte hinner med så mycket mer. Lycka till med projektet.

  1. Hej och tack för visat intresse. Våra växthus kostar cirka 11 tkr per kvadratmeter och just det här växthuset är 25 m2. Men jag misstänker att det är murarbetet du är nyfiken på. Det är inte vi som står bakom det eftersom det görs av en egen gärna lokal entreprenör.
   Hälsar
   /Helena från SGH.

  1. Hej, ja vi har ett växthus i Åhus, ett på Katrinetorps Herrgård utanför Malmö och ett på Kullabergs Vingård. De är de närmaste jag kan komma på nu. De privata är det svårt att hänvisa till förutom de i Åhus men det är inte alltid någon där. Hoppas du fått någon hjälp av detta.

  1. Hej! Det är vår kund som har byggt och planerat grunden med en egen entreprenör. Vi vet inte varifrån stenen kommer men det borde en stenfirma känna till.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.