Festivitetssäsong med guldkant

Ljuskrona i växthus.
Vi går in på vårt tredje växthusår och bara fler och fler glädjeämnen tillstöter. Något av det bästa är, utan någon som helst tvekan, att julen blir än juligare med växthus.

Något vi som julälskare inte trodde vara möjligt. Perfekt plats till fördrink med tilltugg när vi har gäster. Överraskningar och variation, att byta miljö, är nog så viktigt när vi ofta samlar vänkretsen. Lika viktigt, om inte viktigare, också till vardags – i vår egen familj.

Tillvarons guldkant är inte bara gäster förunnad.

Upplyst växthus i trädgård.
Snö- och isfritt så här långt. Visst är det något visst med en vit jul – vilket SMHI nästintill utlovat. Dock räcker det långt med den här sortens ”gröna” jul. Julstämning infinner sig med automatik i vårt glädjeväxthus. Brasa och massor av levande ljus är stöttepelarna.
Man med hund och äldre kvinna.
Familjen framför allt! Här är det Niclas, min sambo; dvärgpudeln Musse och Niclas mamma som laddar upp och förbereder sig för julmys. Vi kan inte ha det bättre även om jag får tillstå en viss skepsis från svärmors sida – i alla fall inledningsvis.
Mysig julkänsla i växthus
Ljuskronan i gjutjärn är utsatt för tufft dubbelarbete. Företrädesvis, som nu under jul- och nyårshelgerna, klädd med späda kvistar av gran- och enris och till midsommar – björkris och ängsblommor. Däremellan vad naturen har att bjuda på, allt efter säsong.
Ljuskrona klädd me enris.
Med risk för att bli lite tjatig – ingenstans trivs vi så bra som här ute. Omgivna av övervintrande kärlekar. Kamelian, längst till vänster, är helt översållad av stenhårda knoppar som inte tycks kunna få i sig nog med växtkraft – i väntan på att få brisera på vårvintern. Kan inte heller vänta …
Man kelar med hund.
Musse är den enda av oss som inte trivs helhjärtat här ute. Helst vill han leva upp till och ge begreppet ”knähund” ett ansikte. Å andra sidan gäller samma förhållande i boningshuset.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.