Flora supersum

Lena Granfelt, utställning fotografier, Flora supersim, Trädgårdsföreningen Göteborg, 54 september

Lena Granfelt, utställning, Flora supersym, Trädgårdsföreningen Göteborg 4 september

En av Sveriges främsta fotografer Lena Granefelt summerar sin studie av växternas liv efter blomningen i utställningen Flora supersum. Lena som varit verksam som fotograf på frilandsbasis sedan 1992, har framför allt arbetat med reportage om människor, resor, trädgård, inredning och mat.

Själv har jag haft möjlighet att arbeta tillsammans med henne några gånger, då i samband med att vi gjort reportage för olika tidningar, bland annat för tidningen Room Service i samarbete med Chiffer och trädgårdstidningen Rosie. Det är också Lena som tagit bilderna i Victoria Skoglund från Zetas tidigare böcker.

Flora superum är ett fotografiskt projekt där fröställningar, kapslar och baljor är i fokus. Alla bär de liv och död i samma gestalt och den som funnit det mest finurliga sättet att sprida sina frön överlever.

Från och med den 3 september till den 5 oktober kan du som bor i Göteborgstrakten ta del av bilderna och köpa boken med samma namn på Trädgårdsförening. Därefter flyttar utställningen vidare till Stockholm och Rosendals trädgård samt till Snickarbacken 7, där den öppnar den 15 oktober och hänger till den 15 november.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.