Förläng huset med ett växthus

En röd förrådsbyggnad som förlängts med ett växthus
Vi pratar mycket om att förlänga här på Sweden Green House. Oftast är det i samband med när ett växthus kan byggas som en förlängning av ett hus som redan finns. Så här kan det se ut.
Du vet väl att man inte behöver ha växthuset fritt stående i trädgården. Ibland är det bästa alternativet att länka samman det med bostadshuset så att man på det sättet har direkt tillgång till uterummet vare sig det används som vinterträdgård eller odlingshus. På det sättet spar man dessutom på ytan i trädgården.
Svart växthus byggt mot stenhus.
Ett växthus behöver inte placeras fritt i trädgården. Man kan använda ett hus som utgångspunkt och bygga växthuset mot det.

Den modell som passar bäst vid ett sådant tillfälle är vårt växthus med pulpettak. I ett sådant har taket bara ett fall vilket gör att man kan montera det mot ett bostadshus.

Men det går också att montera det mot ett förråd, hönshus, redskapsskjul, poolhus, uthus, visthusbod, skafferi, eller bod för förvaring av frukt och grönsaker. Ofta avgör byggnadens form och beskaffenhet hur och var växthuset kan placeras.

Svart växthus byggt mot stenhus.
Våra växthus med pulpettak finns i tre olika standardbredder, 2,6 meter, 3,0 meter eller 3,5 meter. Det gör våra basmodeller flexibla och anpassningsbara. Skulle ingen av dessa storlekar fungera går det att hitta andra lösning.
Svart växthus byggt mot stenhus.
Växthuset ovan har monterats i vinkel mot bostadshuset med en förlängning bakom huskroppen vilket ger en stödjande mur i växthuset. Platsen framför bostadshuset har blivit en vindskyddad uteplats samtidigt som växthuset ändå fungerar som en förlängning av bostadshuset. Det här växthuset använts framför allt som uterum.
Växthus med brutet sadeltak mot mur.
I orangeriträdgården på Katrinetorp i Malmö har vi byggt ett växthus som har ett brutet sadeltak. Stagen i taket bidrar med en arbetad känsla i rummet. En sådan här modell kan vara det bästa alternativet i vissa sammanhang, framför allt om väggen som man tänkt resa huset mot inte har den höjd som man önskar.
Växthus som förlängning av förråd.

Man kan också förlänga en förrådsbyggnad med ett växthus. Det här är ett par exempel på hur ett sådant växthus kan utformas. Vi har ju en arkitekt i huset så möjligheterna att förverkliga ditt drömväxthus är väldigt många.

Fler växthusmodeller hittar du i vårt bildgalleri.

Växthus byggt mot rött förråd.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

4 Comments on “Förläng huset med ett växthus”

 1. Hej
  Har ni förslag på växthus ihopbyggt med ett attefallshus?
  Hur skulle det kunna se ut och vad skulle det kosta.
  Mvh Lilian

  1. Hej och tack för meddelande! Vi har byggt sådana växthus så det går alldeles utmärkt. Skicka gärna bilder på det befintliga huset och även ungefärliga mått. Glöm inte bort höjdmåttet. Skicka allt till info@swedengreenhouse.se. Jag vill också passa på att tipsa om vårt galleri där vi har lagt in en mängd växthus som vi byggt.
   Bästa hälsningar
   /Helena, Sweden Green House.

 2. Hej, vi skulle vilja bygga 2 attefallshus och ansluta 1 växthus mellan dem om det är möjligt, har ni gjort det? Och vet ni vad det skulle landa på för pris? =)

  1. Hej och tack för meddelandet. Exakt så som du beskriver det har vi nog faktiskt inte gjort. men vi har byggt ihop många växthus med andra hus. Vi har även byggt hela byggnader med växthus i en del. Men vi kan i princip göra vad som helst. Jag tycker därför att du ska ta kontakt med vår arkitekt direkt och beskriva din dröm, så kan han hjälpa till och ge råd. magnus@magnuswistrom.se är hans mejladress. Ett exakt pris är svårt att säga men våra standardväxthus ligger på cirka 12 tkr per kvadratmeter.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *