Från Attefallare till Bolundare.

Växthus i bolundsstorlek.
Om Boverkets nya regler och vad det innebär för dig och för oss.

Kanske vet du redan om att Boverket har ändrat reglerna för hur stor komplementbyggnad du kan bygga i din trädgård utan att ansöka om bygglov. För oss som växthusföretag är det här goda nyheter eftersom det innebär att alla som tvekar mellan att bygga ett växthus på max 25 kvadratmeter, det vill säga ett växthus i Attefallsstorlek, nu kan välja att bygga 30 kvadratmeter - växthuset som vi kallar för Bolundshus (efter bostadsminister Per Bolund som tog initiativet till lagändringen.)

Det innebär också att vi har tagit fram en ny modell med en ändrad takvinkel. Den nya modellen är designat för alla som vill montera växthuset med en dörr på långsidan. Du ser skillnaden mellan ett växthus som har 39 graders takvinkel och ett som har 33 tre under den nya fliken som handlar om Bolundshus på vår hemsida.

I övrigt är det inget som ändrat, du kan fortfarande välja mellan helglasdörr och en klassisk spröjsad dörr, mellan härdat enkelglas och isolerglas eller om du vill montera växthuset med eldstad eller inte. ”Same, same but different”, som man brukar säga.

Om du vill bekanta dig med ett växthus som är 30 kvadratmeter så är du välkommen att besöka Eva Halfwordsons växthus i Nacka. Kontakta oss så bokar vi en tid för ett kundbesök.

Växthus Bolundare.
Eva Halfwordsons växthus i Nacka är 30 kvadratmeter stort och har en takvinkel på 39 grader.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *