Från idé till färdigt växthus – hur går det till?

Växthusmontering pågår, här ett vitt växthus med ett takfall på Gålö.
Att köpa ett växthus i trä  från oss - hur går det till egentligen? Här svarar vi på den relevanta frågan om växthusprocessen. 

Säg att du bestämt dig för att bygga ett växthus i trä från Sweden Green House i din trädgård. Nu vill du kicka igång processen. Men du kliar dig lite i huvudet eftersom du undrar hur det går till.

Lugn, du är inte ensam. Det här är en fråga som vi ofta får. Vårt mål är att du ska få exakt det växthus som passar just dig, ditt liv och din familj. Därför guidar vi dig genom hela processen, från att ditt intresse väckts tills du beslutat dig för att bygga ett växthus eller orangeri i din trädgård.

VÄLJA

Det som är allra bäst att börja med är att kontakta byggnadsnämnden i din kommun. De upplyser dig om vad du får göra i din trädgård, om du behöver göra en bygglovsansökan eller om det räcker med en bygganmälan för att starta projektet.

Det är en del att ta ställning till  inför växthusbygget. Det här ska du tänka på:

  • Välj rätt storlek.
  • Välj rätt plats.
  • Välj rätt modell.
  • Välj rätt glas.
  • Välj rätt dörr.

ORDNA

När du skapat dina drömmars växthus så är det dags att börja fundera på vad kalaset kostar. Vi har skapat en växthuskalkylator, där du endast med några knapptryck, kan få en prisuppgift på ditt växthus. Den hittar du på vår kontaktsida.

BYGGA

Det som verkade vara en hägring börjar att få konturer, nu är du bara en signatur ifrån drömmen om att bygga ett växthus eller orangeri i din trädgård. När avtalet är underskrivet börjar det roliga - att gjuta grund och bygga växthuset på den valda platsen i din trädgård.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.