Här tillverkas våra växthus i trä och glas.

En grupp män vid sidan av en hög med träreglar till växthus.

Följ med till Gnesta och fabriken där vi tillverkar våra växthus. Här har man producerat möbler i trä av hög kvalitet sedan slutet av 1930-talet och numera kan man alltså lägga till växthus till sin produktionslista.

På Lundquist inredningar i Gnesta är det full fart. Det är nämligen här vi tillverkar våra växthus. Långa toppbommar ligger på tork efter att ha fått en första grundstrykning med linoljefärg samtidigt som alla reglarna som växthuset är uppbyggt av ligger redo att leverans.

Men fabriken i Gnesta är ingen ny inrättning. I själva verket har det producerat möbler här sedan 1939 och 9 år efter starten får företaget patent på hyllan som de producerade. Hyllans genialitet ligger i att den är baserad på  vinkeljärnen i hyllplanets ändar och den så kallade självspänningstekniken.

Reglar, bom och dörrar till växthus på torkning.

Alla delar till växthusen målas för hand med linoljefärg innan de monteras ihop på plats i kundernas trädgård. Kanske är det här delarna till just ditt växthus?

Eftersom hyllan blev så väl mottagen av marknaden började man även tillverka andra produkter. Redan på 1940–talet konstruerades bokhyllan Klassika - den första serietillverkade bokhyllan för hem och kontor.

Mycket har hänt sedans starten i slutet av 1930-talet men grund har alltid varit densamma – att tillverka möbler och produkter i trä av hög kvalitet.

Det är därför som vi bestämde oss för att lägga vår växthustillverkning på Lundqvist Inredningar. Det har snart gått 15 år sedan det först växthuset rullade ut ifrån fabriken och vi räknar med att det är ett samarbete som kommer att fortsätta i många år framöver.

Fem män vid sidan av växthusreglar i trä.

Det här är några av de skickliga medarbetarna som tillverkar våra växthus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.