Historien om Cecilia och luktärterna fortsätter.

Luktärt, ny bok av Cecilia Wingård.
Luktärter i december, går det? Kanske är det precis det vi behöver just nu. Åtminstone blir jag sugen på Cecilia Wingårds splitternya bok Luktärt som precis släppts på det egna förlaget Blomstersafari.

Kommer ni ihåg den här intervjun, som jag gjorde med luktärtsdrottningen Cecilia Wingård. Det var ett tag sedan. Sedan dess har det hänt mycket, både med växthusen och i hennes liv. Bland annat har hon skrivit en bok om sin älsklingsblomma och plåtat densamma under det odlingsmässigt tuffaste året i mannaminne. Föst var det sträng kyla och sedan blev det tropisk hetta nästa ända till september.

Uppenbarligen gick det på något sätt trots allt att få till en bok. Nu, i den gråaste perioden på året, passar hon på att släppa den, med vackra bilder och spektakulära arrangemang skapade av blomsterkreatören Gunnar Kaj.
Vi älskar att odla luktärter i växthuset. Nu är boken Luktärt av Cecilia Wingård här.

Grattis till Cecilia Wingård som precis kommit ut med sin bok Luktärt. Foto: Bjarne Stæhr

Det här kan bli årets julklapp i år.

Läs mer om luktärter och varför vi gillar att odla dem i växthuset (trots att Cecilia tycker att man ska odla dem strax utanför och i stället plocka och sätta i en vas inne i växthuset.)

Foto: Bjarne Stæhr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.