I ett växthus på 15 kvadratmeter.

3
Intresset för vårt 15 kvadratmeter stora växthus "Do it yourself Bygg & Odla", har varit stort. Här visar vi hur du kan utnyttjar ytan maximalt i den här modellen.
Det är många som fastnar för den här växthusmodellen. Storleken passar förträffligt på mindre tomter som ofta finns i stadsnära bostadsområden. Men även de som har större tomter gillar vår 15-kvadratare som säljs via Zetas webbshop. För att visa dig vad man kan göra med den här ytan presenterar vi här några växthus som vi tidigare byggt. Men vi börjar på Zetas trädgård.

15 kvadratmeter DIY Bygg & Odla

Skillnaden på det nya huset som vi tagit fram i samarbete med Zetas och de som vi tidigare byggt är egentligen bara att "Bygg & Odla" kommer omålat och att du själv ombesörjer monteringen. Det här växthuset är uppbyggt för att visa vad som ingår i byggsatsen. Allt som syns ingår, utom grunden så klart.
I ett växthus på 15 kvadratmeter finns det utrymme för både odling och för att njuta. Växthuset på Zetas har vi inrett med ett mindre bord och tre stolar. Det finns några större växter där inne tillsammans med en lång bänk. Trots att vi fyllt på med både växter och möbler så känns det luftigt i växthuset. Många som kommer in tycker att storleken är perfekt. Lägg också märke till den breda sockeln som är användbar för såväl krukväxter som andra dekorativa detaljer, ljuslyktor eller som på bilden, tidlösa, för att ge ett par exempel. Eftersom det här är en helt ny produkt så kommer vi att finnas på Zetas fredagar och lördagar en tid framöver vilket innebär att du kan ställa frågor direkt till oss.

Pepparkakshuset på Lidingö

Det var mitt i hänryckningens tid då vi åkte till Lidingö där makarna Nordqvist precis fått sitt växthus på plats. 15 härliga kvadratmeter bakom glas och det kliade i Eva Nordqvist fingrar, åtminstone uppfattade vi det så.
I det här växthuset odlades det i kruka och inte i fasta odlingsbäddar. Däremot har det installerats en braskamin. Det är många som de senaste dagarna har frågat om det går att ha en braskamin på den här ytan och här är alltså svaret, ett rungande JA. Varför vi kallar det för Pepparkakshuset? Jo, när vi var där så blommade fruktträden. De fluffiga vita trädkronorna upplevde vi som kristyr mot det brunmålade växthuset - pepparkakshuset. Det är Marika Delin som formgivit den här trädgården.

Det gröna växthuset i Enskede.

När vi besökte Ulrika och Johan Sundström blev vi imponerade och inspirerade av deras 15-kvadratare som vi byggt i deras trädgård. Det var så fint att se hur väl utnyttjad växthusytan var. Proportionerna mellan bostadshus, trädgårdens olika rum och växthus var så välbalanserade vilket gav ett harmoniskt helhetsintryck. Det är för övrigt Marika Delin som även skapat den här trädgården.

Det här växthuset är också byggt utan fasta odlingsbäddar. Men trots det odlas de flitigt och i krukorna dignade tomaterna på högväxta plantor. Chili fanns det också gott om. Sittmöbeln bestod av ärvda möbler, en soffa och ett bord tillsammans med moderna rottingfåtöljer vilket gjorde det möjligt att samla familj och kanske till och med några vänner runt en måltid. Sammantaget är stilen i det här växthuset nästan åt det industriella hållet.

Några funderingar?  Kontakta oss så hjälper vi dig.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *