Växthusmingel med bok-, och kransförsäljning.

Nyponkrans
Det blåser höstvindar runt husknuten men i vårt växthus är det garanterat varmt. Stanna inte ute i kylan onsdagen den 8 november för då öppnar vi dörren till växthuset i Nacka. På plats är växthusexperterna Eva Halfworson och Magnus Wiström tillsammans med författare och trädgårdsmästare Karin Eliasson.
Eva och Magnus som grundat växthusföretaget Sweden Green House.

Nu när det mörknar allt tidigare är ljuset eftertraktat men vad ska man välja för armatur  till växthuset är det många som undrar. Här nedan ger vi några förslag. Du som kommer på minglet på onsdag kan du naturligtvis ställa frågan direkt till oss. Det brukar vara många saker att fundera över inför ett framtida växthusbygge. Att komma på öppet växthus kan vara början på resan mot dina drömmars växthus.

Ett tips är att ta med en ritning på din trädgård och bilder på platsen där du planerar att bygga ditt växthus. På det sättet är det enklare för oss att få en uppfattning om projektet och komma med råd.

Eva och Magnus som grundat växthusföretaget Sweden Green House.

Om du är sugen på att odla mycket i ditt inglasade paradis så ska du kroka arm med trädgårdsmästare och författare Karin Eliasson. Hon kommer att vara på plats i växthuset på onsdag. Det är hon som har skrivit vår bok som kom ut i våras. Växthuspraktikan är en handbok som kan ta ditt odlande till nya höjder. Boken kommer också att finnas till försäljning.

När: Onsdag 8 oktober.
Var: Parkvägen 45 i Nacka.
Tid: 16-19

Väl mött önskar Magnus, Eva och Helena från Sweden Green House!

Eva och Magnus som grundat växthusföretaget Sweden Green House.

PS. Du vet väl att du kan prenumerera på vårt nyhetsbrev. Då får du tips, idéer och inbjudningar direkt till din mejl.

Växthusets belysning.

Det är inte helt enkelt att hitta belysning till växthuset. Eftersom det är säkrast att installera utomhusbelysning i växthuset så är det utesortimentet man får hålla sig till. Lampor för utomhusbruk är något mer robusta. Dessutom är de ofta designade för att fungera som vägglampor. I växthuset är det takhängda lampor våra kunder söker eftersom de inte alltid finns något att fästa de vägghängda modellerna på.

Men jag tycker mig se att det börjar hända saker. Det går numera att hitta fler vackra armaturer som passar till växthuset. Jag har satt samman några av de jag tycker fungerar bäst i det inglasade odlingsrummet som varken är utomhus eller inomhus, utan rummet mitt emellan. Jag tog med några fina ljusstakar också eftersom det är så vackert med tända stearinljus i växthus.

Det finns också en mängd ljusslingor som är användbara i växthuset men de fick jag inte med i det här svepet. Bland annat så har Star Trading några olika varianter.

Belysningsarmaturer för växthus.
  1. Den här lampskärmen är faktiskt tillverkad i konstrotting och borde vara ganska tålig i ett växthus som är en fuktig miljö. Kabeln som kommer med skärmen är förberedd för utomhusbruk och går att få i både vitt och svart. Den kommer från Star Trading.
  2. Lampskärmen från Star Trading finns i tre färgställningar men jag tycker bäst om den naturfärgade.
  3. Den här lampan föll jag för på grund av att den är ganska liten och nätt. Det är en väggmodell som bäst i de växthus som är byggda med vägg i trä eller betong. Lampan hittar du på Byggfabriken.
  4. Den molnformade taklampan tillverkas av Watt & Veke och är anpassad för utomhusbruk.
  5. Stallampor har jag alltid tyckt om. Hos Kulturlampan hittade jag en modell som man kan hänga från taket, en med kedja och med gjutjärnsstång. (Se nr 9).
  6. Det är allt bra härligt med stearinljus. Den här hängande lyktan med plats för fyra ljus hittade jag på Gysinge centrum för byggnadsvård. Det finns också krokar att köpa så att du kan hänga den i en passande  höjd.
  7. Det här är en favorit från Byggfabriken, men du måste ha en vägg i ditt växthus om det ska gå att sätta upp den.
  8. Den enkla lyktan blir ett smycke i taket. Kanske skulle man till och med kunna ha ett par stycken som man fäster under takbommen. Den kommer från Gysinge.
  9. Kulturlampans stallampsvariant med gjutjärnsstång.
  10. På Gysinge Byggnadsvård finns den här ljusstaken som muras in i vägg. Så fint i ett växthus. Helst ska den vara med redan på planeringsstadiet men det går även att få in den i muren efteråt.
  11. En stallampa med lång arm skulle kunna bli fin ovanför en dörr, både på insidan och utsidan. Den här hittar du på Gysinge.
  12. Konstsmide säljer den här stallampan i en lite mer modern design som monteras utan arm eller kedja i taket eller på väggen.

Foto: Star Trading, Gysinge centrum för byggnadsvård, Byggfabriken, Watt & Veke, Kulturlampan, Konstsmide, Helena Kaasik.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *