Korg från Hjärta till hjärta

Handgjorda korgar ställda i varandra utanför växthuset i Nacka.

Nu har vi fått hem handgjorda korgar som biståndsorganisationen Hjärta till hjärta tagit fram i samarbete med rumänska romer. 

Korgarna är användbara både i trädgård och växthus. De är tillverkade av sälg i olika färg vilket resulterat i att ingen är den andra lik. De har en vacker handgjord känsla samtidigt som de känns stabila.

Korgar tillverkade av romer i Rumenien står staplade i varandra utanför växthuset i Nacka.

I växthuset använder vi dem till våra olivträd eller för att placera granris i till jul. Men en sådan här korg är förträfflig att lägga gräsklipp och andra växtrester i. Den kan även bli en perfekt julklappen till någon som har allt. Fyll den med godsaker eller ge bort den tillsammans med en växt av något slag.

De är romer i Rumänien som tillverkar dem i ett biståndssamarbete mellan rumänska biståndsorganisationen FDES och Hjärta till hjärta, som är en svensk biståndsorganisation med målet att hjälpa fattiga människor, framför allt i Östeuropa.

Korgen från Hjärta till hjärta är här fylld med ett olivträd placerad tillsammans med andra orangeriväxter i växthuset.

Korgarna kan du köpa genom oss för dryga 200 kronor och vi kommer att sälja dem söndagen den 26 november då vi hart vårt öppna hus i Nacka. Har du inte möjlighet att hälsa på oss i växthuset just den söndagen så kan du kontakta oss på info@swedengreenhouse.se, så löser vi det på något annat sätt.

En reaktion på “Korg från Hjärta till hjärta”

  1. Pingback: I söndags hade vi öppet hus i växthuset och nu är stämningen där på topp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.