Lek med blommor till säsongens festdukningar

Blomsterarrangemang, säsongens blommor, fest i växthuset, höstanemon, blodtopp, ormbunke, glasflaskor på rad
Använd sommarens blommor i dukningen till festerna i växthuset, även om du fortfarande väljer att hålla tillställningarna på en säker nivå. Här är några tips på hur du kan arrangera dina favoritblommor.
Just nu blommar allt på en gång i trädgården. Många har dessutom hakat på trenden att odla sommarblommor i trädgården och med det här inlägget vill vi uppmana er att använda luktärter, rosenskära, dahlior och alla andra skönheter till bordsdekorationerna.
Sex odlingsvärda sommarblommor
Några odlingsvärda sommarblommor; bronsfänkål, olika kragar, verbena, riddarsporre, rosenskära, paradisblomster.
Sommaren är dessutom en ljuvlig tid för att bjuda in till middagar. Snart börjar säsongen med kräftor och därefter surströmmingen för alla som är förtjusta i det.  Att använda trädgårdens växter är en lyx och en glädje att så resultatet av arbetet som kanske började med ett frö. Det är därför härligt att använda trädgårdens växter så länge det finns något att plocka av.
Rosenskära i kruka.
Rosenskära trivs både i kruka och på friland.
Använda flaskor som vaser och ställ dem på en lång rad i mitten av bordet. Placera enstaka kvistar av höstanemon , ormbunke, bronsfänkål, jätteverbena eller blodtopp beroende på vad som växer i din trädgård.
Löjtnanshjärta i vas.
Den som ännu har blommande löjtnanshjärta i trädgården kan använda dem som bordsarrangemang. Annars är det ett tips inför nästa års odlingar.
Eftersom normalstora flaskor är ganska höga så krävds det växter med  höjd men man kan egentligen använda lägre vaser och matcha med växter i lagom höjd. Det är fint att blanda vaser med olika former och egentligen gör det inte heller något om de har olika höjd. Kryddväxter, blandat med luktärter och rosenskära kan bli en fin kombination som fungerar i lägre vaser. Löjtnanshjärta, ormbunkar och dahlia en annan.

Luktärter är alltid en bra idé.

Rad med flaskor som vaser på bord i växthus.
Höstanemon och ormbunksblad i generösa flaskor blir en pampig dekoration om än i all enkelhet.

Flaskor och vaser i olika former kan du hitta om du tar en runda i lopphandlarna där i du bor.

Låt oss också prata lite om luktärter. Tänk vad underbart det vore om de trivdes i växthuset för doften som de bidrar med är oslagbar och i ett växthus inte allra minst. Men tyvärr får du inte det bästa odlingsresultatet i växthuset. ( Det härliga med att ha en egen trädgård är ju att man kan strunta i regler och göra som man vill, ibland med ett resultat som överaskar.)

Luktärter i vas och i odlingsbädar.
Luktärter är underbart i växthus men kanske trivs det bäst i vas där inne.
Däremot ät det ju inget som hindrar att odla dem strax intill växthuset och skörda dem till vaserna inne i växthuset. Det härliga med luktäter är att ju mer du skördar desto rikligare blomning. Det gäller förresten för de flesta sommarblommor.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.