Livet i växthuset


Sweden Green House ambassadörer skriver inlägg om deras växthus livsstil.

LÄS SVANTES SENASTE INLÄGG

Svante Öquist är journalisten som lämnade en trygg anställningen som chefredaktör på inredningsmagasinet Elle Decoration för att satsa på en frilansverksamhet som inspiratör, kolumnist på trädgårdstidningen Rum Ute och bloggare för magasinet Sköna Hem. Han har också ett antal prestigefyllda styrelseuppdrag, bland annat på Capellagården, för designföretaget Gemla - och inte minst för oss. Svante kommer att berätta vad han och maken Niclas Steeve gör under året i växthuset som vi har monterat i deras trädgård. Det blir mycket odling men det kommer även slinka med en del designinspiration tillsammans med andra personliga reflektioner om livet i det inglasade paradiset som allmänt går under namnet ”Glädjehuset” i familjen.

LÄS MARIKAS SENASTE INLÄGG

Marika Delin är illustratören som bytte penslarna mot växter. Idag skapar hon paradisiska trädgårdar med sömlösa rabatter väl integrerade med platsens natur. Hon är en av landets mest spännande trädgårdsformgivare just nu. Det mörkbruna växthuset som vi byggt i den generösa trädgården fylls under säsongen med grönsaksodlingar av olika slag. Hon använder det även för kursverksamhet på tema trädgårdsdesign. Ett år i växthuset kommer för Marikas del att innebära framstegen med växthusodlingarna blandat med kackel från hönsen som numera sprätter omkring i trädgården. Det blir även olika växtporträtt och vad som blommar för stunden i hennes och maken, keramikern Calle Forsbergs trädgård.

LÄS SANNAS SENASTE INLÄGG

Sanna Fyring Liedgren driver företaget Marmeladeriet. Att konservera, safta och sylta med målet att bevara och förädla gamla fina recept är en del av hennes verksamhet. Det är framför allt frukten hon skördar i familjens stora trädgård i Nacka som hon använder till sitt mathantverk. Men hon gör också världens godaste citrusmarmelad med olika smaker. Sanna ordnar även andra event med mat. När vi på Sweden Green House bjuder in till växthusmingel är det nästan alltid hon som levererar de bakverk eller lättare rätter som vi bjuder på. På ”Min växthusdröm” får maten för Sannas del ta stort utrymme, både i köket och i det gråmålade växthuset som står i trädgården. Vi kommer bland annat få följa med henne när hon lagar mat anpassade för växthusmiljö i säsong, både i stillsamt och rörligt format.