Magnoliablomningen maxar vårkänslan

Storblommig magnoliabuske i rosa i blomning. I bakgrunden skymtar en utslagen stjärnmagnolia i vitt
Odla en magnolia och du är garanterad att får både vårkänslorna och hjärtat att svalla när den går i blom.

Samma sak varje år väntan på våren är alltid lika lång. Men belöningen kommer med alla blommande buskar och träd som förvandlar det svartvita landskapet till en färgprakt som snabbt får minnet av den långa och mörka vintern att blekna

Magnolian hör till trädgårdens absoluta favoriter. När blommorna slår ut på sina kala kvistar fylls hela kroppen med vårkänslor. De finns en mängd olika sorter som blommar med vita till mörkt rosa blommor. De finns även magnolia som blommar med gula blommor.

Det är en buske som gärna vill ha mullrik jord, helst åt det surare hållet och många av dem kräver en skyddad växtplats och gott om utrymme, kanske i skydd av ditt växthus om du har ett sådant i din trädgård. De har ytliga rötter så helst bör man skapa skugga på marken under trädet på något sätt, med marktäckare till exempel. När den blir större skuggar den sig själv.

Blommande magnolia.
Om den etablerar sig väl kan de bli stora träd. Den vackert rosa Leonard Messel hör till de tåliga sorterna och blir inte heller inte så stor. Därför kan den även passa i den mindre trädgården. Just nu finns det en sådan som precis slagit ut i blom på Zetas trädgård. Missa inte att ta dig dit om du vill se en magnifik magnolia i blom.
Stjärnmagnolia i blom.

Den som brukar kallas för stjärnmagnolia är lite mer lågmäld i sitt uttryck och tar inte för sig lika mycket där den står. Vissa gånger kan det faktiskt vara att föredra, särskilt på mindre ytor. 

Eva har planterat en storblommig magnolia som välkomnande buske vid ingången till växthuset. Den är rosa och ännu en ganska liten buske. Det ska bli spännande att se hur den utvecklar sig.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *