När Marika bjöd in till växthusmiddag och alla kom.

Människor runt ett middagsbord i växthus.
Marika Delin och Calle Forsbergs växthus är tillräckligt stort för det ska få plats många runt bordet. Häng med på en av de senaste sammankomsterna då växthuset blev fullbelagt.
Växthuset som står i trädgården hemma hos Marika Delin och Calle Forsberg används flitigt. Det odlas såväl chili och tomater men under vintern används det också till olika kursverksamheter som de båda håller i. Marika i trädgårdsdesign och Calle i keramik. Men emellan arbete och trädgårdsskötsel hinner de också med att bjuda in till en och annan måltid i växthuset.
Ett växthus nedanför en sluttning.
Växthuset är målat i en mörkbrun färgton och 30 kvadratmeter stort. Numera är det den storlek som vi kallar för Bolundare eftersom det från och med i år går att bygga ett växthus i den här storleken utan att söka bygglov. Det är en härlig storlek eftersom du utan problem kan montera det med rymliga odlingsbäddar och samtidigt ha plats över för ett rejält bord som det går att umgås många kring. Just den här kvällen är det ett tiotal personer som ska samlas. Här är middagsförberedelserna i full gång. Både utomhus och inne i växthuset.
Tre män i samspråk runt en grill.
Alla hjälps åt. Någon ansvarar för att grillen blir varm medan andra hackar kryddor. Ytterligare någon annan ser till att bordet blir vackert dukat.
Man och kvinna i växthus.
De färska kryddorna är plockade direkt från växthusodlingarna.
Manshänder hackar kryddor på skärbräda.
Dukningen görs med vacker handgjord keramik signerad Calle Forsberg. Lägg också märke till den två olika dukarna, den citronmönstrade och den som är beströdd med fikonblad. Båda är ritade av textilformgivaren Maria Åström och heter Citrus Limon, eller citrontyget som det i allmänhet kallas, respektive Fiki.
Man dukar i brunt växthus.
Precis när gästerna sätter sig till bords tittar solen fram.
Man dukar i brunt växthus.
Och visst kan man känna den goda stämningen genom växthusglaset.
Man dukar i brunt växthus.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *