Mattor för växthuset

Gör ditt växthus mer ombonat genom att använda mattor.

Skapa rumslighet och en ombonad känsla med jutemattor i växthuset. Sweden Green House ger tips på olika mattor som kan passa i ditt odlingshus.

Mattor används normalt i inredningen inomhus för att ge rummen en mjukare och mer ombonad känsla. I växthuset har mattan samma effekt. Den hjälper också till att dela in ditt odlingshus i olika rum. Du kan placera den under matbordet, under fåtöljerna vid braskaminen eller vid någon annan plats där du önskar skapa ett rum i rummet.Jutematta som skapar en ombonad känsla i växthuset, här ligger den under matbordet.I växthuset tycker jag att en matta i jute eller någon annan växtfiber passar bäst eftersom det är ett naturligt material som fungerar bra tillsamman med växter och krukor. Dessutom brukar jute stå emot fukt bra. De flesta som säljer den här typen av mattor bruka rekommendera sina kunder att inte lämna dem i allt för mycket ihållande regn utomhus. Växthuset är den perfekta platsen för den här typen av mattor.

Däremot kommer den garanterat att bli nerjordad och kanske även duschad i omgångar men det går att råda bot på med en sopkvast, dammsugare och en trasa som torkar bort det värsta vätan och smutsen. Resten klarar solen och växthusvärmen av.

Vi har valt ut några vackra mattor i jute och sjögräs som vi tycker passar fint i växthuset.sju olika mattro sim vi tycker passar i växthuset.

  1. Den här nätta mattan uppbyggd av jutecirklar i storlek 160 x 80 cm kommer från Lagerhaus. Är den för liten för ditt växthus går det att lägga två stycken intill varandra.
  2. Madera kallas Åhléns sin stora fyrkantiga matt i jute. Den mäter 140 x 200 och är med andra ord rejäl.
  3. Sjögräsmattan från Granit mäter 90 x 200 cm vilket gör att den kan passar till matplatsen.
  4. Den rund jutemattan som kallas Ellora, är 120 cm i diameter och kommer från Mio.
  5. Indra är en variant på ovan matta från Mio.
  6. 160×230 cm är Ikeas matts Lohals och således den största jutemattan jag hittills hittat.
  7. Äng studios lyxiga matta är tillverkad av en nässelfiber som faktiskt är så pass tåligt att de till och med kan ligga utomhus. Den finns i 3 olika storlekar i en vävd och en tuftad variant.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *