Myggfritt trädgårdsliv

Kvinna i växthus.
Går det ens att skapa en myggfri utemiljö i trädgården kanske du undrar. Helt klart kan ett växthus göra susen men det finns andra tricks för att slippa dem.
Ett argument för att bygga växthus som vi ofta hör är möjligheten att leva utelivet lite lugnare. I växthuset hörs varken grannens gräsklippare eller de lekande barnens tjoande lika mycket.
Växthus med havsutsikt
Vissa anger myggen som en anledning, särskilt i områden som har rikliga mängder. Det är många ljumma sommarkvällar som räddats tack vare att det finns ett växthus att landa i när skymningen faller, då myggen är som mest aktiva.
Kvinna arbetar i växthus.
Fotocred för myggbild: Wolfgang Hasselman/Unsplash

Men det är inte alla som har möjlighet att bygga ett växthus i sin trädgård. Här kommer därför några enkla tips som åtminstone kan minska något på antalet svärmande kavaljerer i trädgården i sommar.

  • Fyll igen öppna diken och håligheter där fukt och vatten kan bli stillastående.
  • Skapa en gynnsam miljö för de vilda fåglarna. Sätt upp holkar i olika storlek, ansa och klipp inte allt för mycket i trädgården, lämna kvar gamla träd och sätt fram fågelbad.
  • Om du har stora besvär så kan du inhägna sittplatser med nät av olika slag. Det ska gärna vara så finmaskigt som möjligt så att inte myggen och knotten kan trassla sig igenom hålen.
  • Anlägg en liten damm med fiskar i. Myggorna lägger då sina ägg i den och om dessa lyckas överleva äggkläckningen så blir det fest för fiskarna när larverna har utvecklats.
Därmed önskar vi dig en underbar, myggfri utomhussäsong. Om du skulle vilja ha vår hjälp med att hitta det bästa växthuset för just dig så är du välkommen att höra av dig.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.