Värmande plädar för växthuset.

Några plädar som vi gillar att svepa in oss i när vi är i växthuset.

Det börjar bli svalare och för att hålla värmen i växthuset sveper vi nu in oss i sköna plädar. Här är några som vi gillar lite extra just nu.

Det är den tiden på året då man måste börja plocka fram alla värmande textiler som gör växthuslivet behagligt. Efter sommaren så är det också ganska härligt att svepa in sig i en gosig pläd och slå sig ner någonstans i växthuset med en kopp te och något härligt att läsa. I Sweden Green Houses växthus är det dessutom fortfarande vackert med alla tomater på klasar som sakta skiftar färg från grönt till orange, för att så småningom mogna i rött.

Om du behöver förnya eller utöka ditt plädförråd så har vi gjort ett kollage med utvalda plädar som vi gillar och som du kan hitta i butiker runt om i Sverige just nu.

Några utvalda ullplädar som värmer gott i växthuset just nu.
  1. Den safirgröna pläden från företaget Oyuna är tillverkad av kashmir. Förutom den gröna färgen som matchar grönskan i växthuset fint, så gillar vi den stickade känslan och de franslösa kanterna. Kanske är det lite väl lyxigt med kashmir i ett växthus men å andra sidan alldeles underbart.
  2. Ullpläden från Low Key ger, med sin vita rand som enda mönster ett lugnt intryck. Du hittar den bland annat på Grandpa.
  3. Norrgavels pläd är tillverkad av merinoull från Nya Zeland. Den är dubbelvävd i två färger vilket gör att den har en krinklad känsla. Den finns i flera färger men den terrakottafärgade är vi lite extra förtjusta i eftersom den matchar det handslagna tegelgolvet som vi har i vårt växthus
  4. Linne är en kvalitet som fungerar fint som alternativ om man inte vill ha en ullpläd i växthuset. Den här är tillverkad av det belgiska företaget Libeco och säljs på Artilleriet.
  5. Engelsmännen kan som ingen annan skapa ulltextiler och företaget Wallace Seewell är inget undantag. Den rutiga pläden med laskade kanter är dessutom en nyhet för i år. Lännamöbler har en modell i sitt sortiment men annars hittar du dem här
  6. Danska Elvang tillverkar den auberginfärgade pläden i alpacaull. Färgen piggar upp en grå höstdag.
  7. Den ljuvliga klassiska pläden är tillverkad av det svenska företaget Klippans Yllefabrik. Den finns i många färger men den kahkigröna plockade vi ut för att den matchar livet i växthuset bra.

Om det är någon som undrar varifrån bomullspläden på den stora bilden kommer från så är det en kviltad pläd från Indien som är inköpt på en butik som inte längre finns kvar. Jag har försökt att leta efter liknande men inte hittat någon. Är det någon av er som vet vad man kan få tag på sådana så får ni gärna höra av er till oss.

Foto: Norrgavel, Elvang, Low Key, Oyuna, Wallace Seewell, Klippans Yllefabrik, Artilleriet, Helena Kaasik.

3 reaktioner “Värmande plädar för växthuset.”

  1. Jättefina! Dom stickade pläden från Blåeld på Gotland er också fantastiska att ha i växthuset!

    1. Hej,hej!! Håller helt och hållet med dig, vi säljer dem i vår webbshop. Jag har visat dem så många gånger nu så det kändes kul att variera sig. Men tack för påminnelsen och för kommentaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.