Om underhåll, linoljefärg och växthus i trä.

Växthusen från Sweden Green House är målade för hand med linoljefärg.

På Sweden Green House tillverka vi växthus i trä som vi målar för hand med linoljefärg. Så här underhåller du våra växthus.

Vi målar alla våra växthus för hand med linoljefärg. Det är ett medvetet val eftersom det är en färg som är så naturlig som någon färg kan bli. Men det gör också att man inte behöver underhålla växthusen särskilt mycket.

Linoljefärgen mattas av solljuset efter hand, hur mycket beror exponeringen av solljus. Att färgen blir matt är naturligt och kräver inga särskilda åtgärder. När färgen är helt matt börjar den att krita sig, men den flagnar inte. Kritningen kan vara positiv och är en form av självrengöring. På möbler kan det bli ett bekymmer eftersom färgen kan lämna spår efter sig vid beröring. Men i ett växthus är det däremot inte ett stort problem.sweden green house tillverkar växthus i tra som vi malar for hand.När färgen kommer till den punkt att den kritar sig så kan man behandla dessa delar med en bra linolja. Tvätta rent ytan med ett vanligt diskmedel (använd inte såpa) och behandla med linolja på de ställen där det behövs, torka bort den överflödiga oljan.

Även om växthusens linoljefärgade ytor är matta behöver de inte målas om, åtminstone inte för underhållets skull. Det är snarare en estetisk fråga. Tidpunkten för ommålning kan ligga på mellan 10 och 15 år, så på sätt och vis kan man säga att våra växthus inte är särskilt underhållskrävande alls.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.