Oscar & clothilde bygger vaxthus

Växthus i trä, grönmålat, kopparlister. Oscar & Clothilde
Listerna som vi sätter på våra växthus, för att minska underhållet går att använda för att skapa ett personligt uttryck.

Det är många som frågar oss om hur mycket underhåll det är på ett växthus i trä. Inte så mycket alls, brukar vi svara då. Anledningen till det är att vi sätter lister på taket för att skydda växthuset. Listerna kan man också använda på ett kreativt sätt för att skapa ett växthus som speglar personlighet och bostadshus på bästa sätt.

I butiken Oscar & Clothilde på Birger Jarlsgatan har vi satt upp ett växthus där vi använt kopparlister i stället för lackade metallister på taket. För att matcha dem har vi målat växthuset i en grön färg. Kopparen kommer att ärga med tiden och får då nästan samma färg som själva växthuset vilket ger ett odlingshus med en annan karaktär än det klassiska heltvita.

Vi använder linoljefärg till våra växthus eftersom det är en färg som inte flagnar och därför enkelt går att vårda (till skillnad mot färgen på de flesta metallhus som är sprutlackerade och därför svårare att underhålla). Välj mellan en röd, brun, svart, grön eller vit nyans.

Den gröna nyansen har färgkod: 3020 G10 Y

Text och foto: Helena Kaasik

Föregående inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.