Rabarbertider är goda tider

Rabarberkaka
Nu är rabarbern uppe! Och jag lagar en enkel rabarberkaka.
Växthus och rabarberskog.

Rabarberkakan

125 g smör

2 msk mjölk

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2-3 stänglar rabarber

+ 1/2 dl strösocker

Rabarberkaka på väg att gräddas.
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en liten kakform. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet med luftiga tag. Vänd i smör och - mjölkblandningen. Häll smeten i kakformen.
Kaksmet och sockrad rabarber.
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda med strösocker och tryck ner rabarbern lätt i kaksmeten. Grädda rabarberkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg och känns torr med en provsticka. Lycka till Sanna!
Rabarberstjälkar.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.