Växthusets placering – så här ser det ut hos Eva.

Växthuset uppifrån.

Några tankar om växthusets placering.

Idag har vi säsongens första växthusmingel i Nacka. Om du planerar att komma kan du se hur växthuset är placerat i förhållande till bostadshuset i verkligheten. Men för dig som inte har möjlighet att komma är här ett par bilder från ovan, där man tydligt ser växthus och alla andra byggnader i Evas trädgård i Nacka.

Växthuset i Nacka sett från ovan, just efter häckklippningen. Foto: James Synnestvedt

Eva har valt att lägga sitt växthus en liten bit ifrån bostadshuset. Det finns fördelar och nackdelar med det. På plussidan brukar vi säga att det kan var fint att ha det på några stegs avstånd då den lilla promenad ger dig möjlighet att förbereda dig för ditt besök. Det är låter kanske lite flummigt men för dig som har en stor familj eller en pressad jobbsituation är omställningen många gånger nödvändig. På det sättet blir växthuset en fredad zon ämnad för kontemplation nedvarvning i en annars stressig vardag.

I gengäld är det något mer arbete när du exempelvis ska bjuda på middag i växthuset. Du behöver förmodligen gå några gånger fram och tillbaka. Men det finns ju många sätt att komma runt problemet. Några praktiska korgar och stora brickor gör arbetet både lustfyllt och enkelt.

Vi förespråkar oftast en placering en bit ifrån bostaden. Om du kikar förbi oss på Parkvägen 45 idag berättar vi gärna mer.

Foto: James Synnestvedt

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 reaktioner “Växthusets placering – så här ser det ut hos Eva.”

 1. Hej
  Hur långt från en häck bör växthuset planeras? Tänker bla på rötterna. Vi har en ligusterhäck mot gatan och funderar på om vi får plats med 3,5 m brett växthus.
  Skulle vara mycket tacksam för svar!

  1. Hej och tack för meddelandet. Vilka härlig funderingar. Det är inga problem med häcken då man måste bygga 4,5 meter från tomtgränsen, om inte ni har en annan uppgörelse med era grannar.

   Lycka till med växthusplanerna.
   /Helena Sweden Green House.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.