Så skapar du stilen – inred för en alldeles egen läshörna i växthuset.

Din alldeles egna plats i växthuset kanske är en läshörna med en dagbädd.

Skapa din alldeles egna plats i växthuset som du kan använda för vil och kontemplation så här i semestertider.

Ett växthus kan man använda på måns sätt och en del av våra kunder har velat skapa en alldeles egen plats som man kan dra sig tillbaka till när livet ter sig en aning krångligt. Kanske har man tonåring hemma som tar mycket plats, framför allt när hemmet invaderas av deras vänner. Det kan visserligen vara härligt men kanske inte alltid. I växthuset kan man stänga ute buller och andra oönskade ljud, såsom musik på hög volym eller trafiken på gatan utanför.Din egna läshörna i växthuset, så kan du inreda den.För att ge en idé om hur du kan inreda ditt alldeles egna rum har vi skapat olika hörnor i växthuset. Eftersom det också är semestertider har vi i det här inlägget skapat en läshörna med en dagbädd som man flytta utomhus och använda som solbädd vid behov.

Så skapar du stilen – läshörna med dagbädd i växthuset.Produkter som vi använt när vi inrett en läshörna i växthuset.

 1. Som skydd i botten av sängen har vi lagt en linnesäck. Den är dekorativ samtidigt som den gör bädden något mjukare, särskilt om man lägger en filt eller mjuka dynor i den. Säckar av det här slaget hittar du bland annat på Zetas.
 2. Pallen är en praktisk möbel som man kan använda både som bord och som sittplats. Den här kommer från Granit.
 3. Kuddar som stöd för nacken kan man behöva några stycken av. Granit har en dessa rejäla kuddar i linne. Det här är en naturfärgad men den finns även i andra kulörer.
 4. Den mindre kudden i solblekt mönstrat linne har vi hittat på Zetas.
 5. Dagbädden i bambu kommer från Granit.
 6. Filten som vi använt är en vändbar indisk quilt i bomull inköpt på en butik som tyvärr inte existerar längre. Men den vändbara linnepläden från Himla är ett underbart alternativ.
 7. Hatten kommer från Affari.

 

Växtlista för jordbäddarna bakom dagbädden i växthuset:

 • Mangold
 • Stäppsalvia
 • Minikiwi
 • Persilja
 • Chokladblomma
 • Vin
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.