Så skapar du stilen med fårskinn i växthuset.

Ett fårskinn ligger slängd över en rottingstol i växthuset.
Hur du skapa en både praktisk och vacker inredning med fårskinn tipsar vi om i det här inlägget som vi publicerade tidigare i år. På begäran av våra följare kommer det nu ut igen här i dagboken.
Ska du bara köpa en sak till ditt växthus så tycker jag att det är bra att satsa på ett fårskinn. Gärna ett i bra kvalitet så att de håller länge, helst i en livstid. Fårskinnet värmer under vintern och har en svalkande effekt när det är varmt. Samtidigt bidrar det krulliga skinnet till att gör att hela växthusinredningen ger ett varmt och ombonat intryck. Vackert blir det ju också.
Vi använder ofta visningsväxthuset i Nacka som fotostudio. När vi gjorde det här jobbet så fick fårskinnen hänga lite slappt över stolsryggen. Brunt och grått funkar fint tillsammans samtidigt som fårskinnet värmer ryggslutet.
Bänken som står utmed långsidan i växthuset är antikt. Det har faktiskt stått i ett franskt kök en gång i tiden, så det blir svårt att hitta en exakt likadan. Men ett tips är att kika in på auktionssajterna med jämna mellanrum. Metropol är det många som fnyser åt men faktum är att det kan vara en liten guldgruva ibland. Jag har sett massor av fina utomhusmöbler, både på sajten och i visningslokalen på Sveavägen.

Här kommer ett så-skapar-du-stilen-kollage för er som är sugna på lite växthusinspiration.

  • Den vackra bänken ger ett modernt intryck samtidigt som den är rustik. Den kommer från Skagerak och du hittar den här.
  • Lådor kan man hitta gamla i lopphandlar men dessa från Åhlén är tillverkade i ett ljust träslag vilket gör att de passar fint i den här stilen.
  • Krukan Ingefära från Ikea finns i en mängd olika storlekar.
  • Den grårandiga pläden från Granit matchar fårskinnen fint.
  • Rottingstolar är det många stora varumärken som tillverkar idag men vi är väldigt förtjusta i den klassiska stolen Från Sika designad av Wenger. Du hittar den här.
  • Om man inte får tag i flaskor från förr så kan man hitta nya i olika former på flaskor.se.
  • Fårskinn i hög kvalitet hoppas vi att Sweden Green House kan sälja snart. Har du vägarna förbi oss på Nordiska Trädgårdar så kan du troligen hitta dem där. 
  • Korgar kommer du också att kunna köpa i vår monter på Nordiska Trädgårdar. 
  • Korgarna från Korbo har hunnit att bli klassiska vid det här laget och numera finns de också i gul metall. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.