Så skapar du stilen – fixa växthusets arbetsplats.

Växthusets planteringsbord och produkter som du behöver ha i din närhet när du arbetar i växthuset.
Hur man relativt enkelt får fint i växthuset tipsar Helena Kaasik från Sweden Green House om i det här inlägget. Den här gången fokuserar vi på arbetsplatsen och planteringsbordet.
Att mötas av ett växthus som är städat är många gånger ren och skär lycka året runt. Under vintern blir det lätt lite av ett förrådskänsla där inne då man inte är i växthuset lika mycket som under resten av säsongen.
Men det behövs ingen stor arbetsinsats för att platsen ska kännas härligt igen. Den här gången har vi gjort i ordning runt planteringsbordet. Vi närmar oss odlingssängen med stormsteg och arbetsplatsen brukar man använda ganska mycket under den här tiden på året. En trevlig arbetsplats gör att växthuslivet blir ännu bättre.
Många av produkterna hittar du i vår webbshop.
1: Grekisk låg kruka med öron, Sweden Green House Butiken, 2: Lampett, Sweden Green House Butiken, 3: Kopparredskap, Sweden Green House Butiken, 4: Glasflaskor, Granit, 5: Ullpläd, Sweden Green House Butiken, 6: Shopper, Sweden Green House butiken, 7 och 8: Tomat- och rosmarinplanta, Zetas, 9: Vas i återvunnet glas, Granit.
  1. Krukor brukar man ha ganska många av. Jag tycker om lerkrukor, även när de är tomma eftersom de bidrar med en skön odlingsatmosfär i växthuset. Att tömma dem på jord, borsta ur dem och ställa dem på hög med de största underst är ett enkelt sätt att skapa ordning runt odlingsbänken.
  2. Om man vill kunna tända ett ljus intill platsen där man står och arbetar kan vägghängda ljusstakar vara ett alternativ då det nästan aldrig finns tillräckligt med plats ovanpå planteringsbordet.
  3. Det är vackert med trädgårdsverktyg, även när de är jordiga. Men det kan vara en god idé att göra dem fina inför säsongen, både för att det är bra för odlingarna och för att verktygen blir så fina av en rengöring. Rada sedan upp dem i närheten av din arbetsplats.
  4. Flaskor till skott och kvistar som råkar brytas är alltid bra att ha till hands. Om man inte hittar gamla i närmaste lopphandel så kan man satsa på nya. Dessa kommer från Granit.
  5. Så här års är det alltid bra att ha plädar till hands. När man arbetar brukar man kunna hålla värmen men så fort man sätter sig brukar det ganska snart kännas kallt. En pläd gör att du snabbt får upp temperaturen igen.
  6. En korgväska eller shopper är användbar både för inköp och för att förvara saker i växthuset. Snören, handskar, fröpåsar, jag allt möjligt smått som man vill ha nära till hands men som man inte gärna vill se ”ligga och skräpa”, kan läggas i korgen.
  7. Man kan tjuvstarta odlingssäsongen genom att köpa redan uppdrivna plantor. Men räkna med att du får anpassa dig efter vad som finns tillgängligt i plantbutikerna. Tomatplantorna brukar dock finnas relativt tidigt på säsongen. Kryddväxter hittar man oftast året runt.
  8. En stor rosmarinplanta bidrar med både doft och stämning i hela växthuset.
  9. Vaser är bra att ha i sin närhet, framför allt under tulpansäsongen. Den här vasen är tillverkad av återvunnet glas och kommer från Granit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.