helgdrink! från Sanna till SGH

4 glas med drinkar och is
Romdrink med blodapelsin och mynta

Ta fram:

  • 4 -6 glas
  • 2 små ekologiska blodapelsiner (t ex Moro)
  • 2 ekologiska limefrukter
  • 4 kvistar mynta
  • 1 dl råströsocker
  • 2 dl mörk rom
  • ev några stänk angostura
  • 2 dl ginger beer

Skär blodapelsiner och lime i klyftor (ca 8 klyftor per frukt) Mortla dem med en trämortel eller träslev i en bred tillbringare.

Ingredienser till romdrinken
Häll på råsockret och mortla en liten stund. Så mycket som möjligt av saften från frukten ska komma ut och sockret ska lösa sig.
Blodapelsin med råsocker
Tillsätt myntakvistarna och mortla lite till. Häll på rikligt med krossad is.
Apelsin med mynta
Häll över rommen, eventuellt några stänk angostura och toppa med ginger beer. Rör runt och smaka av.
Blodapelsin med mynta, is och rom med gingerbeer
Sila drinken och häll upp i generösa glas med is och en skiva blodapelsin. Dekorera med myntakvistar.
Fyra glas med romdrinkar dekorerade med mynta och en skiva blodapelsin

Tips!
Krossa isen genom att lägga den i en ren kökshanduk. Gör ett knyte och slå mot ett hårt underlag. Jag brukar krossa isen mot min stentrappa.

Marmeladkaka med blodapelsin
Sannas vintersallad med fänkål och blodapelsin.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *