Idag bjuder Sanna på Zuccinipannkaka.

Pannkakor och yoghurtburk på skärbräda.
Dessa goda pannkakor passar bra att ta med på utflykten. Lägg då smörgåspapper mellan varje pannkaka.

foto Anna Kern.

Zucchinipannkaka med rostade mandlar och yoghurt.

4 portioner

2 zucchini

2 salladslökar

2 ägg

2 dl mjöl

1/2 tsk salt

smör eller olja till stekning

till servering

2 dl matyoghurt

1 msk olivolja

2 msk finhackad gräslök

1 dl rostade spanska mandlar (gärna den skalade varianten)

salt och nymalen svartpeppar

  1. Riv zucchini på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka salladslöken. Lägg zucchini och salladslök i en skål. Tillsätt äggen och blanda. Sikta ner vetemjölet och blanda till en smet. Smaka av med salt.
  2. Stek som små pannkakor, i smör eller olivolja, i en het stekpanna, i ca 3 minuter på varje sida.
  3. Blanda ihop yoghurt med finhackad gräslök och olivolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera zucchinipannkakorna med rostade mandlar och gräslöksyoghurten.

Ha så fint i solen! Sanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.