Nu är högsommaren äntligen här!

Omelett i stakpanna under vinranka.
Kortast möjliga tid inomhus så här kommer ett par riktigt enkla tips!
Stekpanna med omelette och grön tallrik med bestick.

En omelett och ett glas vin! Några kokta potatisskivor stekte jag i smör i min lilla omelettpanna, Vipade ihop 2 ägg och hällde över och så massor av färska hackade örter, lite salt och peppar. Lunchen är klar och det gick fort…

4 portioner

2 färska lökar

6 kokta potatisar

8 ägg

1 dl vatten

1 dl oliver

1 nypa chiliflakes

salt och nymalen svartpeppar

6 msk finhackade blandade kryddor t ex persilja, gräslök, dragon

  1. Skala och skiva löken. Skär potatisen i skivor. Stek lök och potatis, i lite olivolja, i en stekpanna, tills de får fin färg.
  2. Vispa ihop äggen lätt med en gaffel. Tillsätt vattnet, salta och peppra.
  3. Häll äggsmeten över potatis och löken i stekpannan. Stek en stund, dra ihop äggsmeten mot mitten i början av stekningen så blir omeletten snabbt och jämnt gräddad.
  4. Tillsätt oliverna och strö över färska hackade kryddor och en nypa chiliflakes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.