Påsk sparris och mimosa

sparris och mimosa
Sparris till påsk! Här kommer ett recept!

Nyskördad grön sparris med ägg, majonnäs och gräslök

4 portioner

  1. 4 knippen sparris
  2. 4 ägg
  3. 1 kruka finhackad gräslök

majonnäs

  1. 1 äggula
  2. 1 tsk dijonsenap
  3. 1 tsk vinäger t ex sherryvinäger
  4. 2 dl olja med mjuk smak t ex rapsolja eller mild olivolja
  5. några droppar pressad citron
  6. salt och nymalen peppar

Börja med att blanda majonnäsen. Rör först ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under omrörning så att majonnäsen går ihop. Smaka av med salt peppar och citron. Tips! om du råkar ha worcestersås hemma så är det gott med ett par droppar i majonnäsen.

Koka äggen hårdkokta och skölj dem i kallt vatten. Skala och dela äggen med händerna, plocka ut gulorna. Börja med att finhacka vitorna sedan gulorna. Lägg de fina ägghacket i separata skålar.

Ansa sparrisen jag brukar bryta/ snäppa den nedre delen av stjälken om de ser torra ut. Koka upp lättsaltat vatten i en vid panna, lägg i sparrisen och koka i ca 3- 5 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara mjuk men ha lite motstånd. Skölj sparrisen i iskallt vatten, då behåller den sin gröna färg. Låt rinna av och torka lätt med hushållspapper.

Lägg sparrisen på ett ovalt fat. Lägg vita äggströsslet runtom, toppa med det gula och lägg även på några skedar av majonnäsen mellan lagren. Strö över gräslöken, lite salt och nymalen vitpeppar.

Rätten passar bra på buffébordet eller som en solorätt med rökt lax eller skinka. Tips! det blir det vackert och gott att toppa sparrisfatet med en rejäl sked rom.

ingredienser till rabarberkaka

Glad påsk!

Sanna

Sannas smarriga rabarberkaka

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *