Septemberönskningar för växthuslivet.

krasse som slingrar sig runt ett handverktyg i växthusets jordbädd.

Det är den första helgen i september, en månad då ett skönt lugn bruka infinna sig. Samtidigt  inbjuder den här tiden till ett maxat växthusliv med skörd, äppelkaka och tänd braskamin. Hoppas att ni får en härlig höst.

Det är den första helgen i september och därmed kan man konstaterar att hösten är här. Inte dumt efter den varma sommaren vi haft. Nu är luften krispig och det är behagligt att vistas utomhus. Den här måndagen är en av våra favoritmånader eftersom man kan utnyttja växthuset maximalt. Den svalare luften gör att man söker skydd i det i odlingshuset som ännu värms upp av solen. Först framåt kvällen eldar vi i braskaminen.

Samtidigt är det skördetider både i växthus och trädgård vilket gör att man känner sig rik och förhoppningsvis inspirerad att ta hand om de odlade skatterna. Det här är vad vi skulle vilja hinna med att göra i september.

September månad är en härligt tid för växthuslivet.

Det har varit varmt den här sommaren. Tomat- och gurkskörden är inte lika riklig som förra året. Men kan ändå skörda tillräckligt mycket så att det räcker för vårt behov av goda sallader. Vi blev invaderade av myror i våras vilket har gjort att det nästan inte finns några vindruvor alls. Men huvudsaken är att plantorna har överlevt. Bättre lycka nästa år.

Årets skörd av tomat, gurka och vin är mindre än normalt.

Då har det gått bättre för äppelträden som bär massor av frukt vilket bådar gått för höstens vitaminintag. Vi äter de som de är, river ner dem i filen och äter det tillsammans med lite kanel och rostade hasselnötter. Men en och annan äppelkaka gör vi också.

Röda äpplen på kvist utanför växthuset.

Sanna som driver förtaget Marmeladeriet gör de godaste och vackraste äppelkakorna. Kika här.

Äppelkaka dekorerad med äppelskivor att bjuda på i växthus och orangeri.

Därmed återstår det bara att önska er alla en glimrande höst.

Krassetrassel och kopparverktyg i växthusets upphöjda jordbäddar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.