Sju tips på möbler till växthuset.

Furubord och bänkar i växthus.
Påsken brukar komma med varmare vindar och förhoppningsvis är helgen ett bra tillfälle för att börja planera för växthuslivet. Idag tittar lite extra vi på växthusets möbler.

När jag nyligen gjorde en intervju med en av våra kunder så berättade hon att första gången hon fick upp ögonen för våra växthus var när hon besökte Wij Trägårdar. Det är över 10 år sedan nu och det som var spännande var att personalen hade inrett växthuset som vi byggt i den magnifika parken, med möbler. Att ett växthus kunde användas till så mycket mer än bara för att odla tomater var för vår kund något helt nytt.

Drömmen om att bygga ett växthus där hon och familjen kunde kura över en god lunch när sommarregnet står som spön i backen föddes där och då. Nu, några år senare har hon fått sitt växthus och planerna för hur det ska inredas och möbleras är många.

Ett växthus är ju en plats som varken är ute eller inne. Det ställer krav på att möblerna anpassas till en slags mellanrumskänsla. Det låter kanske inte så kul men Lars Kranz, trädgårdsmästare på Wij beskriver den där känslan så poetiskt i den här filmen.

Genom åren har vi i vårt växthus i Nacka provat många olika möbler i varierande stilar. Det har handlat om allt från det stora franska bordet med baguette-lådor inköpt på auktion till dagens furubord i modern stil som är tillverkat på ett litet lokalt snickeri i Nacka.

Här är ett svep med de olika möblerna som passerat i vårt växthus tillsammans med några av säsongens utemöbelnyheter. Hoppas att du får inspiration till att kicka igång växthuslivet på allvar genom att planera för hur ditt växthus ska möbleras till påsken och säsongen.

Tips på möbler till växthus.

Furubord i modern stil i växthus.
Vår senaste möbel är tillverkat i furu och består av bord och två bänkar i stilrent formspråk. På bilden är det helt obehandlat. Nu har vi oljat in det så att det har en tåligare yta.
Grå möbel i växthus.
För några säsonger sedan var det den här möbeln som stod i växthuset i Nacka. Vi hade ställt den lite på skreden och placerat en matta under. det är vår arkitekt Magnus Wiström som ritat den här möbeln som också fungerar fint i trädgården.
Grå möbel i växthus.
En av vårens nyheter är den här teakmöbeln från Carl Hansen & Son. Principen med två bänkar och två bord i samma formspråk är trevlig. Det finns även dynor till och bänkarna går att skjuta under bordet.
Grythyttanstolar och bord i växthus.
Monica och Mats Kylén från L:a Bruket har i sitt växthus i Varberg möblerat med möbler som inte hör ihop men som ändå fungerar tillsammans. Det är hög igenkänning på sade klassiska stolarna med skönt gung i ryggen från Grythyttan.
Olika möbler för trädgård och växthus.
I Marika Delin och Calle Forsbergs växthus finns ett bord som specialritas för att passa växthuset. Skivan är tillverkat av trä som fått behålla sin råa kant  medan underredet är tillverkat av metall. Utomhus står en möbel i en annan stil. Den är röd vilket tar upp de röda blommorna som finns här och var i trädgården.
Olika möbler för trädgård och växthus.
Fabrikant är en ny aktör på möbelmarknaden. Det är ett familjeföretag med bas i småland som tillverkat helt andra sak i stål tidigare. De har hunnit ta fram två modeller på möbler. det är dels när här luftiga möbeln med loungekänsla och dels...
Uppdukad utemöbel.

...den här möbeln i metall och återvunnet ek från trakten som har rundare former

På Svenssons i Lammhult finns många av möbelnyheterna. Skulle du vara intresserad av några av möblerna som vi tagit fram så kan du kontakta oss på info@swedengreenhouse.se så förmedlar vi kontakten.

Foto: Fabrikant, Carl Hansen & Son, Helena Kaasik

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.