Skapa stilen -växthuset på Södermöja.

Växthus på Södermöja.
Visst, det krävs kunskap och några säsonger i växthusmyllan för att bli lika mästerlig som Karin Eliasson. Att följa dessa råd kan dock vara en bra början. Så skapar du ett växthus att odla i - som hemma hos Karin och Johannes.

Bildtext

Om du är som oss så blir du sugen på att odla mycket i växthuset sedan du läst repet om Karin Eliasson och Johannes Tovatt på vår kundsida. Sätt igång redan nu för det finns massor att odla under hösten. Om du undrar hur det ska fungera rent praktiskt så har vi några tips. Så här skapar du stilen som i växthuset på Södermöja.

Skapa stilen så som i växthuset på Södermöja.

  1. Karin och Johannes har valt att odla mycket i sitt växthus och det finns ständigt nya småplantor på gång redo att planteras ner i de extra djupa och breda odlingsbäddarna som växthuset är försett med. När vi var där fanns det skördeklara tomater, meloner, gurkor, chilis och aubergine. Vi har säkert glömt något. Förutom alla grönsaker så blommade luktärterna och solrosorna i kapp. Att lära sig mer om hur man kan utnyttja växthuset fullt ut under alla säsonger är en bra idé om du vill odla mycket i ditt växthuset.
  2. En flyttbart bord som det går att installera en arbetsplats vid, är en praktisk och bra investering till ditt odlingsparadis. I Södermöja flyttas bordet undan i perioder. Bänken med praktisk hylla under är specialbeställd av en snickare efter cc-måttet på växthuset.
  3. Krukor i rep upphängda som amplar i taket ger en hängande trädgård. I amplarna trivs till exempel jordgubbar särskilt bra. Vackra krukor finns bland annat på Sturehofs krukmakeri.
  4. Vassgardinerna har Karin vävt själv av vass som hon skördat i viken strax nedanför där hon bor. Liknande gardiner finns dock att köpa.
  5. Vi gillar även krukorna som Unik Design tillverkar. Zetas brukar ha många av deras modeller i sitt sortiment.
  6. Bevattningsrören som Karin använder i sina odlingsbäddar ser ut så här ungefär. De fylls med regnvatten som pumpas upp från en nedgrävd tank. Växterna förses alltså med vatten underifrån vilket gör att de får exakt den mängd de behöver. Om du är nyfiken och vill veta mer om det här smarta och faktiskt moderna systemet så kontakta Karin direkt karin@tankarochtradgard.se.
  7. En liten ljugarbänk finns det utrymme för i ett sådant här odlingsfokuserat växthus. Karin och Johannes har helt sonika lagt en vacker planka mellan odlingsbäddarna. Men den här bänken är ju riktigt vacker. Den kommer från Trendrum.
  8. Bokashi gör susen för växterna i odlingsbäddarna. Sara Bäckmo visar till och med hur den här typen av kompost kan användas i krukor. Komposthink finns bland annat hos Gröna Johanna.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *