Solrosor kan man aldrig få för många av.

Röd solros.
Sätt upp röd solros på listan över växter att odla nästa år. Här är en röd variant som förgyller varje dag i trädgården, såväl de soliga som de regniga.

I ett tidigare inlägg här i dagboken listade vi våra favoriter bland sommarblommorna. På den finns det en solros, modell mindre med. Och visst är den bedårande den lilla gyllene solrosen som är lätt att förväxla med en rudbeckia. Men hur fint ät det inte även med solrosor modell större, som dessa röda skönheter som vi träffade på i samband med ett växthusbesök  i förra veckan.

Det finns flera olika sorter som växer på det här sättet, det vill säga som inte blir allt för höga och som förgrenar sig i toppen. En av dessa är Red Sun. En annan heter Claret och ytterligare en heter Black magic.

Förodla solrosen inomhus från april genom att de sätter ett frö i varje kruka i vanlig planteringsjord. Placera krukorna i ett utrymme som håller 20-25 grader. När fröna grott kan du placera dem ljust och svalt. När risken för frost är över kan du plantera ut dem, men glöm inte att avhärda dem först. Det går även att så solrosorna direkt på växtplatsen i maj till juni månad.

Röd hög solros.
Just nu är vi extra förtjusta i den röda solrosen som förgrenar sig i toppen.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.