Odla passionsblomma i växthuset – så gör du.

Passionsblomman som forfarande blommar i växthuset.

Passionsblommorna som vi använde som dekoration på Nordiska trädgårdar i våras blommar fortfarande i växthuset. Så odlar du den lättskötta rikblommande växten.

Kommer ni ihåg det här inlägget som jag publicerade i samband med trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar som vi deltog på i våras. I taket hade vi arrangerat passionsblommor runt träreglarna som vi använde för rama in montern.

När man köper dem är de ofta lindade runt en rund båge som är nedstucken i den lilla krukan. Vi trasslar försiktigt ur dem så att de blir långa rankor. Man får stor effekt av lite växtmaterial när man gör på det sättet.

När mässan var över tog vi vara på alla plantor och satt ner dem i de upphöjda jordbäddarna i växthuset. Härom dagen när jag var i Nacka fanns det fortfarande utslagna blommor på plantorna.

Så odlar du passionsblomman:
En utslagen passionsblomma från växthuset i Nacka

Passionsblomman är en relativt lättskött växt som blommar bäst vid en temperatur under 15 grader. Den dricker mycket vatten så det gäller att aldrig låta plantan torka ut. Plantera den därför i en lite större kruka. Jag vet många som planterar den på balkongen och låter den slingra sig upp och ut över balkongräcket. Men de övervintrar inte utomhus, så om du vill bevara din planta från år till år så ska du placera den frostfritt under vintern.

Om du vill ha fler tips på vad du kan odla i växthus hittar du dem här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.