Busenkel klätterhjälp för tomatplantor i växthus.

Ett vitt växthus bakom rabatt med gula tulpaner.
Ett skolexempel på när ett alldeles vanligt byggvaruhus som Bauhaus – levererar en smart, snygg, proffsig och platsbyggd lösning. Om än vi själva står för idén … 😉
Ett busenkelt sätt att skapa övre fästpunkter till tomatplantornas klätterlinor är inte längre bort än närmaste byggvaruhus – i vårt fall, Bauhaus. Inköp av tre längder kopparrör, 15 mm i diameter + en förpackning krokar med skruvgäng. Klart! Här kommer kopparstång nummer ett upp över ena långsidan.
Man på stege i växthus
Så här enkelt fästs kopparröret i krokar i växthusets takreglar. Tänk på att ha minst tre fästpunkter så att inte kopparöret bågnar.
Kopparrör fästa i krokar i växthustak.
Av någon anledning blir det MER än fullt även i vårt 24 kvadratmeter stora växthus. Alltid! Som följd av det vågade jag mig inte på någon riktig ”före-bild”. Efter en smärre undanröjning är det dags för den andra långsidan.
Man med stor doftpelargon i växthus.
Rör nummer två under montering. Det är som synes en närmast akut insats – se bara hur tomatplantorna formligen väller ut från odlingsbäddarna. Det här har hänt på bara några få dagar – växtkraft 2.0! Inser plötsligt effektiviteten med ett växthus!
Kortväggens kopparrör för tomaternas klätterlinor passas in på plats.
Man på stege monterar rör i växthus.
Som sagt, det var här och nu som gällde – typ brandkårsutryckning. Eftersom det var sent i fredags eftermiddag – vad göra annat än att utlokalisera fredagsmyset till växthuset.
Voilà! Det fiffiga med den här anordningen är att det går att fästa hur många klätterlinor som helst utan att behöva ta upp ett hål för varje ny lina/planta
Tomatkrokar med komposterbart Bio-garn, 18 meter långt till varje krok, kommer från Lindbloms Frö.
Linor fästa i kopparrör i växthustak.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *