En Rolls Royce i en Rolls Royce!

italiensk kaffemaskin i växthus.
En helt omistlig trotjänare som vart med oss i snart 16 år. Något av det bästa och mest gedigna vi äger. Var placerar vi det? Jo, i växthuset – vår Rolls Royce. Såklart!
Italiensk kaffemaskin på hylla i växthus.
Den helt manuella kaffemaskinen från Cellini/Giotto fick jag av mina vänner på min 50-årsdag, för snart 16 år sedan. Innan fick jag fick helt självsvåldigt önska precis vilken maskin jag ville ha – manuell/halvmanuell/automatisk … Och uppriktigt sagt skulle jag nog ha lutat åt något mer automatiskt – även om denna var mycket snyggare och mer ”på riktigt”. Vad som fick mig att tippa över på denna manuella och kromblänkande skapelse var min sambos uttryckliga löfte: ”Om du tar den här så lovar jag att alltid sköta den och alltid brygga kaffe till dig” En sådan utfästelse är HELT omöjlig att nonchalera, eller hur? Jag kunde sitta lugn i båten och dessutom fick jag en snyggare maskin. Det bästa av två världar, typ. Kan säga att det 16 år gamla löftet står sig – jag har inte en enda gång gjort kaffe! Vet inte hur man gör! Och nu står ”Rollsen” här i vår andra Rolls Royce – växthuset!
korstol och krukodlade växter på trappa framför växthus.
En solig vårdag, en LC-stol i böjträ av pinje och flätad med kastanjespån, en bra bok, en kopp dubbel espresso på bekvämt avstånd … Kan en begära mer av livet? Jo, att kaffet serveras på glädjehusets förstutrappa – och det gör det!
Italiensk kaffemaskin i kök.
Köksbänken där vår Rolls Royce var parkerad ända till för några dagar sedan. Nu har den äntligen kommit hem på riktigt!
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *