Om vårt allaktivitetshuset och hur det används.

Vitt växthus skymningsljus.
Det finns ingen ände på vad ett växthus kan brukas till …

Under den blåsiga och svala juli, milt uttryckt, har vi avnjutit otaliga, helt vädersäkrade middagar och inte minst – frukostar. Lite mer otippat blev växthuset ”location” för vår 15-årings tjejträff med kortspel till långt efter midnatt. De ville inte sluta. Någon vecka senare övernattade samma 15-åring med pappa Niclas och förstås – ”växthushunden” Musse.

Kvinna i växthus efter skymning.
Kvällen när 15-åringen och hennes kompisar gjorde om växthuset till spelhåla. De glada utropen och skratten fick glastaket inte bara att sväva – utan nästan att lyfta!
Upplyst växthus
Deadline var satt till klockan 23. Det dröjde till långt efter midnatt innan vi lyckades locka ut dem. De ville inget hellre än sova över där …
Tända ljus och klotlampa i växthus.
Sova över blev det däremot för vår 15-åring bara några dagar senare. Då självklart i tryggt sällskap sin pappa, Niclas. Tryggare ändå med vår vakthundstrimmade dvärgpudel Musse på plats. Här syns han tryggt förankrad vid fotändan på den hitre sängen.
Växthus i den blå timmen.
Eld i kaminen och plötsligt kom våra två hopvikbara tältsängar till användning.
Hallonpaj och blyblomma i växthus.

En av alla middagar i juli som en aldrig ville skulle ta slut. Den ombonade känslan som infinner sig här inne, en sval och blåsig kväll, kan aldrig matchas av en terrassmiddag.

Middagsavslutning med paj på vildhallon, plockade i Dalarna, är inte helt fel …

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *